fbpx

și iarăși despre pâine

Eu am mai scris că sunt adept al scumpirii pâinii. După 2 luni petrecute în Estonia am calculat că aici traiul este cu vreo 7 procente mai scump ca în Moldova. Inclusiv datorită faptului că prețul la pâine este real.

Cum poate crește economia dacă are o ramură, de bază, subvenționată în totalitate aproape. Dacă va fi pâinea la prețuri europene, or restul e și așa la prețuri de .eu, atunci ar putea avea o șansă și agricultorii care are putea obține un preț mai bun pentru grâne, o șansă în plus pentru satul din Moldova.

Nu e secret pentru nimeni că atunci când își dorește făină de calitatea fabrica de pâine din Chișinău o cumpără peste hotare. Pentru că la prețul unui kilogram de făină care este în Moldova producătorii de grâu nu îi poate oferi toate condițiile și, mai ales, atenția necesară. Majoritatea cultivă grâu pentru că trebuie, în sensul că le mai dau la oameni ”pe cote” și restul poate îl vând la moară or au doar pierderi din el.

Mâine pâinea se scumpește în Chișinău, între timp s-a scumpit și la Bălți.

Dacă vreți să vedeți cât e pâinea în Tallinn vă dau un link – goo.gl/j9aJ05. Pâine mai ieftină de 50 de eurocenți pe juma de kil nu găsiți. asta-s 11 lei dacă ceva.

Sursă foto – lataifas.ro

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?