fbpx

Despre BAC si Diplome // gând furat de la Dart Vaider

Chiar nu am timp să scriu de ce nu e importantă diploma de BAC și faptul că Gaburici nu a mințit, chiar și în 2001 puteai intra la universitate fără BAC. Voi scrie probabil despre echipa de PR a actualului Prim-ministru care îl duce la piețe de-a oaia dar l-a lăsat în fața presei într-un moment oportun pentru a demonstra forță. Dar, mă rog, asta e interesul oamenilor de la partid ca el să nu se ridice în sondaje. Trecem peste. Vă propun să citiți un gând scris de prietenul meu Dart pe facebook.

Lectură plăcută.

–-

Eu am cumpărat diploma de studii superioare.

Da, am plătit mită pentru a trece probele si cind am luat diploma deja eram Art Director la Simpals. Colegii mei de universitate abia încercau să se angajeze.

M-am transferat la fără frecvență în cursul I și m-am dus la lucru, pentru că familia mea nu era capabilă să îmi achite contractul și bătaia câinilor în Chișinău.

Trebuia de lucrat, și asta am facut, am fost și DJ, și paznic, apoi am falsificat niște acte (viza de reședință) și m-am angajat la Franzeluța SA, apoi am plecat de acolo la o tipografie ca să învaț redactore grafice și design, apoi la un studiou de design – ca într-un final să ajung la Simpals, acolo să lucrez fără salariu ceva timp până am început a aduce destui bani companiei și au apărut salariile.

Diploma a fost consolarea psihologică pentru parinți și în momentul când colegii mei terminau universitatea și plecau la strâns malină în Irlanda și Italia, eu deja aveam una din pozițiile cheie în cea mai buna companie de design și video din Moldova.

Privind în urmă, pot să zic absolut sincer – faptul că am renunțat la universitate a fost unul din cele mai bune lucruri care s-au întâmplat cu mine, am cîștigat 4 ani de viață, am învățat multe lucruri și am cunoscut foarte mulți oameni și acum conduc o afacere care plătește impozite de milioane de lei în fiecare an, impozite care indirect merg în universitățile și școlile de care nu am avut eu nevoie.

În Moldova nu se face carte, părinții adoptă o poziție greșită, băgînd odraslele la studii și îngropând bugetul familiei pe balurile și fițele lor.

Gaburici poate și nu a terminat nici o universitate, dar asta nu caracterizeaza nicicum managerul Gaburici. Omul trebuie judecat după fapte, nu după hirtii, 90% din tinerii din Moldova au hârtii, și?
Cu excepția câtorva specialități – nici o profesie nu se învață în universitate. Toate profesiile se fură de la alții. Nu căutați unde o să vă învețe cineva, căutați de la cine să învățați.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?