fbpx

unimedia – între flashmob și startup

1. Unimedia nu e startup.
2. Unimedia a fost bună în 2009.

Pentru cei ce au intrat încoa doar să afle prețul – 250000 eur. Achitați în trei rate. Prima a fost achitată. Acum puteți închide blogul. O zi bună.

Pentru cei care mai au un minut continui.

Băieții de la unimedia au trântit, pe ”final de mandat unimedia”, o pârjoală grasă și plină de slănină peste media online din Republica Moldova. În ”interviul” publicat de Vitalie Cojocari pe blog găsiți atâtea cuvinte de laudă în propria adresă cum mai rar găsești în spoturile publicitare politice cu care ne-am deprins cu toții în ultima perioadă. Mai că unimedia e salvatoarea online-ului. Nu e chiar așa.

Startup.
În mod normal startup-ul e o idee inovatoare. Dar nu e o regulă. Ceea ce e important în cadrul unui startup este dezvoltarea rapidă și creșterea exponențială a acestuia. Ceea ce nu s-a întâmplat nicicum la unimedia. Ei au crescut mult în 2009 iar după asta foarte încet au mers în sus. Și încă o chestie, foarte importantă, exit-urile de la startup-uri de obicei sunt anunțate public din perioada de negociere. Și se anunță cât a costat. Ceea ce nu veți afla oficial de la cei ce au ”făcut exit” la unimedia. Și cei care ies din startup nu continuă să facă același lucru, doar că la 1 metru distanță așa cum s-a produs cu cazul agorei. După ce prin 2008-2009 au ”stricat” termenul Flashmob acum au cam ”desfigurat” și cel de Startup 🙁

Filat a cumpărat unimedia. Mă bucur că a trecut peste principiul ”nu trebuie să dețin presă”. Încă la început de 2013 i-am zis că mi se pare straniu să fii în politica moldovenească și să nu ai media. Să vedem ce va face cu unimedia. Mai ales că încă nu prea e clar ce a cumpărat, or în primele zile calitatea știrilor e aproximativ la nivelul aliansului.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?