fbpx

Plahotniuc – premier

Normal titlu, nu? Aberant vor zice comentatorii verzi, cei azurii vor tăcea (în amintirea faptului că partidul îi este dator proprietarului PD pentru cursa cu avionul charter din noiembrie 2010) iar comentatorii cu trei trandafiri în chept vor zice că lui Luchianiuc i-a venit mintea la cap la citirea titlului.

Trebuie de explicat, probabil.

Tot mai multe zvonuri din partea PLDM că Filat ar vrea să fie Președinte al Parlamentului, funcție pe care a refuzat-o, după spusele lui, în 2009. Funcție care e mult mai simplă decât cea de șef al Guvernului și încă și e mai sus în ierarhie.

PD îl vrea pe Candu premier, asta conform spuselor bloggerilor ”casei”. Nu prea am văzut poziții oficiale dar și din câte știu eu finul șefului nu prea are mare tragere de inimă. Dar poate s-au mai schimbat lucrurile între timp.

De PL tac, oricum ortacii lor vor sări la comentat și aiurit. Anume tinerii care în 2008-2009 au ajutat partidul iar acum au fost puși în coada listei. Pentru că asta au meritat. Între timp tinerii din PLDM și PD au ajuns destul de sus, atât în funcții cât și în ierarhia partidului.

Cea mai rea parte din toată ”fișca” cu Plahotniuc la Guvern este că proprietarul PD și coproprietarul PCRM și PL nu prea vrea să fie în fruntea Guvernului. El știe de ce, pentru ce și, cel mai important, cum se întâmplă lucrurile în politica moldovenească. Procesele economice, controlate inclusiv de el, le cunoaște și știe că Moldova are foarte mici șanse de a ieși din colaps.

În cazul în care Plahotniuc ar accepta să fie Premier la conducerea țării am avea exact cei doi Vlazi care și așa o conduc. Și încă și al treilea Președinte. După 4 ani am putea face totalurile. Simple și clare. Și evidente. Oricum mai rău nu poate fi.

În cazul în care PLDM va opta pentru funcția de Speaker eu cred că un candidat mai bun pentru șefia Guvernului PD decât proprietarul partidului nu se va găsi.

Săriți la comentat.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?