fbpx

#offLeancă #vin

Eu nu am fost la offline-ul cu Iurie Leancă. Am avut ieri o prezentare în cadrul cursului de ”Innovation” și nu prea reușeam să ajung la Carpe Diem, Wine Shop & Bar. Deși chiar aș vi vrut să gust din vinul ”Lunguța”. Ion Luca mi-a promis că îmi transmite două sticle. Sper să ajungă la fel de întregi cum au ajuns cele două sticle de Cabernet-Sauvignon și Merlot de la Minis Terrios (dar despre această istorie cu final de succes spre seară).

Alegerea localului a fost o idee foarte bună. Liniștit, restrâns și în compania celor mai bune vinuri din Republica Moldova. Laudele îi aparțin Lilianei Vițu.
Bloggerii au servit nu doar Lunguța dar și Crescendo. Ceea ce era și normal 🙂
(Abatere lirică pentru cei ce nu știu. Crescendo e vin de la Nisporeni produs la școala de Vinicultori creată de Ion Luca, cel care a creat și Carpe Diem, Wine Shop & Bar).

Detaliile despre întâlnire le puteți citi la Apostu, Sârbu sau Bologan. Trei viziuni diferite despre off de aceea și vi le recomand.

Datorită faptului că dl Apostu îmi este dator cu viața (cel puțin cu faptul că merge pe picioare), l-am rugat să adreseze Premierului o întrebare. Adică două. Ce crede el despre construcția unui terminal LPG în Republica Moldova și, respectiv, despre transportul naval.

Răspunsul Premierului:
”Atât timp cât Turcia nu va permite trecerea prin strâmtorile Bosfor și Dardanele a tankerilor cu gaze lichefiate construcția unui terminal LPG nu își are rostul. A existat un proiect în care și Dl Băsescu și fostul președinte georgian au investit multe speranțe – AGRI, care urma să aducă gazele azere în Poti, acolo să construiască un terminal de lichefiere, după asta să le aducă în Constanța unde urma să fie construit un terminal de regazeificare și după asta să ajungă în sistemul european de gaze. Dar nici ăsta nu a mers. Așa încât, la momentul de față, în opinia mea, cel mai fezabil proiect este cel pe care l-am lansat deja, construcția gazoductului Iași-Ungheni.”

Referitor la transportul naval premierul a menționat că acesta trebuie dezvoltat în strânsă cooperare cu partea română pe Prut. Până la Ungheni.

Noi avem o mare problemă cu transportul. Dacă am fi avut ieșire la mare poate ar fi mai multe vinuri moldovenești în Estonia așa cum sunt rafturi întregi cu vinuri din Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

Da, eu vreau vin moldovenesc bun în Estonia. Demidulce nu e vin.

O zi bună!

Sursă foto

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?