fbpx

#diaspora #plăcinta #SoțîetateaȚîvilî #banc

Săptămâna aceasta a trecut sub cuvântul-cheie #diaspora. Și asta, datorită Biroului pentru Relații cu Diaspora. Birou condus de la început de Victor Lutenco. El și echipa lui merită laude.

În una din zile a apărut un mesaj al unei foste activiste din Societatea Civilă, actuală apărătoare a propriilor bani cheltuiți prin proiecte – Antonița Fonari. Ea, probabil din lipsă de seninătate, îl acuza pe Victor de faptul că nu a fost la un eveniment organizat pentru diasporă. Deși în aceste zile sunt în desfășurare multe alte evenimente. Mult mai importante ca valoare și, mai ales, pregătire. Dar nu-i pe asta. Eu am mai zis-o, astfel de ”Soțîetate Țîvilă” are nevoie de regimuri comuniste pentru a putea suge bani din donatori. Ei nu au nevoie de un guvern democrat, în așa timpuri pro-europene mult mai puțin se duc bani în proiecte de doi bani și este nevoie de oameni care cunosc domenii concrete, mai puțin cel de spălat bani.

Ieri a avut loc un eveniment foarte frumos. S-a copt, așa-numita ”Plăcintă națională”. Un eveniment lansat de Primul ministru, susținut de membrii Guvernului. Plăcinta au copt-o Leancă și Corman. Fără președinte, probabil era ocupat în grădină omul. Dar nu asta contează. Foarte mulți au comentat negativ. Fie. Posibil au argumentele lor dar …

Ieri la Vatra a fost bine. Nu am văzut comentarii negative a celor ce au fost acolo. Pentru că oamenii sunt pozitivi și deloc specifici bancului care va urma la finalul însemnării. Premierul la un moment dat a devenit fotograful personal al Ministrului Educației 🙂

Noi avem o zicală de care ne conducem toată viața ”Să moară capra vecinului”. Și asta explică multe din acțiunile moldovenilor. Ăsta e unul din motivele din care nu ne adunăm mai mulți oameni pentru a face ceva bun și util. De obicei în spatele multor evenimente stă entuziasmul unei singure persoane. Sau a două, maxim trei. În rest se adună pe parcurs, atunci când văd că totul merge și vor avea de câștigat.

Și bancul despre noi 🙁

Satan în inspecție prin infern. I se prezintă de către dracul superior ceaunele cu smoală în care fierb indivizi.
Ajung la primul ceaun:
– Da aici de ce e așa multă pază?
– Aici e ceaunul cu evrei, le place libertatea și vor să tot fugă, și trebuie să îi păzim că dacă iese unul vor ieși toți.
La al doilea ceaun:
– Dar în ăsta văd că e mai puțină pază?
– Păi aici sunt rușii, unora le place, alții vor să iasă, de asta e paza mai slabă.
Au ajuns la al treilea ceaun:
– Și aici de ce nu păzește nimeni?
– Aici sunt moldovenii, dacă încearcă unul să iasă îl trag ceilalți înapoi …

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?