fbpx

Despre Unire

Două zile în urmă am scris o însemnare în formă de adresare către Băsescu. Unii au înțeles cam strâmb mesajul, unii m-au și înjurat. Unii au ajuns să îmi înjure părinți. Sărmanii de ei. Dar nu-i pe asta.

Eu nu cred că unirea este posibilă, la moment. Este convingerea mea în urma celor ce se întâmplă în ultimii ani în România și Republica Moldova. Dar, unirea poate fi conștientizată, dacă nu unirea cel puțin identitatea românească a Republicii Moldova.

Azi cineva spunea că unirea o fac politicienii. Pe dracu. Ea se face de fiecare din noi, dacă avem dorința desigur.

Eu sunt contra marșurilor și altor manifestări de genul dat. Mai ales a manifestărilor cu încleiatul stickerelor peste tot. Și nici cu graffity gen ”Basarabia Pământ Românesc” nu sunt de acord. De asta și eram sceptic la inițiativa celor de la ”Acțiunea 2012”.

Eu cred că e posibilă conștientizarea doar prin acțiuni concrete. De-o plăcere să intri într-o bibliotecă din raionul Soroca, nu mai țin minte satul, iar acolo să fie doar carte în grafie latină. Carte bună, adusă de Mitropolia Basarabiei și Departamentul Românilor de Pretutindeni.

La fel îmi pare foarte bună ultima inițiativă a băieților și fetelor de la ”Acțiunea 2012” – ”România vine în raionul tău”. Eu cred că se merită să aplicați.

Probabil voi mai reveni la tema unirii.

O zi bună să aveți!

Sursă foto: adevarul.ro

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?