fbpx

Linella vs ”Линелла” sau ”Я что в Румынии?”

Acest articol nu este despre marșurile de mâine, e doar despre un client (fost probabil) Linella.

Mihaela a vrut salam. Am mers la magazinul apropiat. Am cerut să mi se felieze cârnaț. Vânzătoare a plecat și a venit alta. Am întrebat-o care cârnaț poate fi feliat, mi-a explicat. Am rugat să felieze 200 grame. A mers la cuțitul electric și a întrebat-o pe prima vânzătoare de ce nu m-a deservit. Doamna a răspuns:

– Я что в Румынии?

Am intervenit la auzul răspunsului:

– Nu, sunteți în Republica Moldova. Asta însă nu vă permite să nu cunoașteți moldoveneasca sau numiți-o cum vreți.

S-a uitat la mine cum s-ar uita Bush la Bin Laden.

În apărare a sărit vânzătoarea care vorbea moldoveneasca (româna):

– Știți, eu urăsc limba română. Iată rusa altceva, aș vorbi-o de dimineață până seara.
– Dar cu moldoveneasca cum rămâne? am întrebat-o eu.
– O vorbesc și chiar îmi place, a răspuns ea.

Între timp a terminat de feliat cârnațul și am mers la casă să-l achit. Vroiam să scriu în condica de sugestii dar nu cred că merita să pierd timpul mai ales că Mihaela mă aștepta acasă.

În imagine (luată de pe linella.md) o puteți vedea în profil pe vânzătoarea vorbitoare de moldovenească (română).

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


5 Comments

  • Cornel |

    De unde educatie daca ele au terminate cite un coridor, de culinarie maxim… Numai bîcşe!!!!!!!!!!!!

  • Linella |

    Politica companiei Linella prevede ca angajatul să vorbească în limba clientului, altfel zis – să răspundă exact în acea limbă în care i se adresează. Astfel, ne straduim să selectăm cadre care să corespundă cerinţelor şi să cunoască cel puţin limbile română şi rusă sau îi instruim pe parcurs. Totuşi este destul de dificil să găsim doar astfel de persoane şi nu este exclus ca unii dintre angajaţi să întâmpine probleme în a comunica cu clientul într-o limbă sau alta. În astfel de cazuri, de regulă, ei apelează la cineva care i-ar putea ajuta, cum a procedat şi vânzătoarea în cauză…dar nu încercăm deloc să o scuzăm.

    De fapt deja s-au luat măsuri. Doamna a fost eliberată din funcţie iar restul angajaţilor au fost informaţi despre situaţie şi instruiţi pentru a evita aşa incidente pe viitor.

    Vă mulţumim că nu sunteţi indiferenţi şi că ne-aţi anunţat despre cazul respectiv. Pentru noi consumatorul este cel mai important, iar opiniile lui reprezintă cel mai relevant indice al reuşitei activităţii noastre. De accea, încercăm să învăţăm din greşeli şi nu ezitaţi să ne contactaţi de fiecare dată când sunteţi martori sau chiar victime în astfel de incidente. Promitem să facem tot posibilul să redresăm situaţia.

    Linella – Hai să fim mai buni!

  • Sergiu |

    Linella, hai să fim mai buni! Asta înseamnă SĂ FIE DAŢI AFARĂ cei care REFUZĂ să vorbească în română!

So, what do you think ?