fbpx

Aşteptările mele de la ministrul Maia Sandu

Ieri ޘăfu a numit un nou ministru al Educaţiei. L-a trimis pe ޘleahtiţchi la Timofti şi a adus-o pe Maia Sandu la Educaţie. Prima dată aud de această doamnă dar sper că experienţa ei o va ajuta să conducă ministerul mai eficient şi să reuşească să reformeze nu doar ministerul ci şi întreg învăţământul.

Toţi spun că Sandu sare într-un ocean pe care nu-l cunoaşte. Da, probabil există o doză de adevăr în această afirmaţie, doar că, doi viceminiştri, dnele Handrabura şi Potâng o vor ajuta să se acomodeze, şi… au ele femeile ceva ce cred eu le va ajuta să conducă bine ministerul.

Educaţia, ce nu s-ar zice, e un lucru feminin. Primul cuvânt e mama, prima educătoare e o Doamnă, prima învăţătoare la fel. După asta apar în Educaţie bărbaţii.

Eu sper că dna Sandu are „carte blanche” de la ޘăfu să mai taie în carne vie la Minister. Mai ales în ghicovi şi mocani. De altfel nu mai face reforme o mie de ani.

ޘleahtiţchi a fost demis pentru BAC. Pentru că s-a mişcat abia după ce a început scandalul. Doar că era prea târziu. Mult timp înainte de primul exament s-au achitat „taxele legale” pentru susţinere. Era prea târziu să începi a acţiona tocmai la al doilea examen de BAC.

Unii spun că Ş˜leahtiţchi a fost demis pentru istorie şi că e nevinovat. Prostii. Vedeţi declaraţia de ieri. Spune că nu ştie nimic dar că are de lucru la Timofti.

Alţii spun că Maia Sandu va fi docilă. Nu cred. Cel mai simplu motiv: îi poate pune ޘăfului în faţă ce şi cum, or… poate pleca înapoi la World Bank, acolo ştiu a preţui oamenii buni.

Sper că dna Sandu se va descurca la Ministerul Educaţiei. Sincer sper.

O zi bună să aveţi!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


4 Comments

  • Ludmila |

    Nu este nimic de mirare in tara noastra care tinde spre o Europa deosebita.Mihai Sleahtitchi a fost omul potrivit, la locul potrivit dupa pregatire, competente si inteligenta.N-o cunosc pe doamna, dar daca nu a lucrat nici o zi in invatamant, se va intampla ce se intampla in multe institutii de stat si administratii publice locale, minicipale,unde au venit tineri care habar n-au ce trebuie sa faca. Pe timurile sovietice daca vorbeai rusa , erai promovat, daca faceai cum spun sefii stand in fata lor”Po stoica, smirno”, erai cel mai de pret om. Acum suntem in democratie fara democratie si daca ciripesti in engleza, chiar daca stalcit si ai bani, esti acolo unde visezi. Ai competente, nu ai, nu conteaza, supus sa fii, cunoscator de limba englesa si bani. Am uitat sa spun, sa placi sefilor mari. Opinia specialistilor, profesionistilor, nu conteaza, nici nu cere nimeni. Doamnele viceministre nu cunosc invatamantul preuniversitar, care este cel mai dificil. Nici in cel superior mare experienta nu au. Dar nu recunosc si fac balonase de spuma…Asta nu se ia in consideratie. Reprezinta partidele de la guvernare, ce este mult mai important decat cunostinte in domeniu, competente. Ghicov nu este cel mai rau in minister, avem noi altii care sunt sustinuti cum este Valentin Crudu si cei care-i sunt si au fost in coalitie cu el la toate fardelegile. Mai si doctor in stiinte a devenit, fara sa depuna munca si efort. E la moda, trebuie.Intrebati-l ce a documentat, cand, unde?Va asigur, nimic, pentru ca este ocupat, dupa cum a fost, de sine, de probleme personale si multe altele ce vin contra Legii. Ministerul Educatiei o institutie care coordoneaza activitatea educationala din tara. Nu este o intreprindere de tutun, de biscuiti, de, de… este o institutie importanta. Cine intelege, cine patrunde in rolul ei cu adevarat pentru societate. Ne vom trezi, dar va fi tarziu.Coruptia creste, se extinde…Nu are nevoie tara de oameni carturari, e mai usor sa conduci gloata…

  • victor |

    dacă persoana nu este din domeniu, îi va fi necesar mai mult timp pentru acomodare, timp care poate fi de folos spre a schimba ceva

So, what do you think ?