fbpx

La închisoare. #1

Ieri am fost la Cricova. La penitenciarul nr. 15 din această localitate. Totodată am reușit să vizităm și Detașamentul cu Destinație Specială ”Pantera” și cu ministrul Justiției ne-am văzut la un păhar de v…orbă.

În primul rând le aduc mulțumiri Cristinei Mâțu și dlui Veaceslav Ceban pentru deschidere în organizarea vizitei la penitenciar și, desigur, Ministrului Justiției al Republicii Moldova, bloggerului Oleg Efrim.

Nu e primul penitenciar în care am fost (da, caut și eu de pe acum să văd unde e mai moale că dacă ceva… să am de unde alege). Voi încerca să împart impresiile în mai multe capitole. Astăzi voi vorbi despre vizitele pe care le fac rudele celor ce sunt închiși.

Aproape zilnic apar știri cu privire la descoperiri de telefone în curechi, mere, scutece. Iată ce instrumente au gardienii pentru a verifica gențile aduse.

Aproape ca la Aeroport, cu lăzi aparte 🙂 În colț este registrul de evidență a coletelor.

În închisoare sunt 2 tipuri de vizite. Cele de scurtă durată (până la 12 ore) și cele de lungă durată (3 zile). Cele de lungă durată nu pot avea loc mai des decât 4 ori pe an. Iată în ce condiții sunt cazate persoanele și deținuții care au vizite de lungă durată:

Sunt 16 camere de tipul dat. Există o curte interioare cu elemente de curte obișnuită:

Cu ustensile și lemne pentru frigărui:

Și chiar rufe înșirate:

Zici că e la hotel:

Iată și o altă cameră din cele 16:

Pentru o astfel de cazare deținuții achită doar comoditățile, vreo 20 de lei pe zi.

Asta e una din părțile pozitive pe care l-am întâlnit în penetenciar. Urmează și alte părți însoțite de concluzii.

O zi bună, nu încălcați legea!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


2 Comments

  • cernomaz |

    Eugen tu ai arătat partea cea mai frumoasă din penitenciar. Să le arăţi camerele deţinuţilor, nu o să le pară aşa de fain.

  • tanea |

    imi pare rau ca se prezinta astfel penitenciarele,caci realitatea e cu totul alta, e usor sa fotografiezi si sa comentezi,dar trebuie de inteles ca totul se face cu ajutorul celor de acasa altfel ar fi un adevarat dezastru, conditiile detinutilor create de stat sint inumane

So, what do you think ?