fbpx

bloggeri și bleggeri

sunt bloggeri și sunt bleggeri. Am mai spus-o pe facebook.

Articolul ăsta trebuia scris câteva săptămâni în urmă, atunci când la finalul unei emisiuni de la radio președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, imediat după final a spus ceva de genul: ”Înainte știai cine stă în spatele jurnalistului sau cât e de specialist în ceea ce spune, câtă minte are. Acum, cu bloggeri ăștia… mai greu.”

E ușor să fii blogger în ziua de azi. Deschizi blog (gratis), scrii pe el și oamenii te citesc. Mulți se consideră bloggeri.

În opinia mea blogger e acel/acea care scrie interesant și actual. Cel ce ridică probleme nu neapărat importante pentru țară ci mai mult pentru el. Blogging-ul e jurnalism social totuși. Nu neapărat obiectiv, dar social.

Unii dintre cei care sunt bloggeri în fond sunt bleggeri. Ei doar repetă ideile, se conformează, scriu pentru views și la fiecare lună/an/zi verică ce trafic au și se bucură că au trecut peste 200 vizualizări și se gândesc că tre să pună publicitate pe blog, urgent. Ei sunt invitați uneori pe la Replica sau Vox Publika. Și îi sună mama și le spune că i-a văzut și ce fecior are mama.

Nu voi da nume de bleggeri. Nu merită.

Pornit-am odată chestia cu link-urile matinale, tre să o repet. Între timp citiți:

Victor Chironda: Copiii cu dizabilităţi: îi izolăm sau îi integrăm?

Dumitru Ciorici: Nu suntem așa cum voi credeți că suntem

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Cătălina |

    Eu am 14 ani abia împliniti, sunt și eu pasionată de blogging. Subiectele le aleg în dependență de starea mea… Scriu mai mult pentru mine.. pentru ca cândva să revin și să observ cum a evoluat mentalitatea mea… totuși, să fim serioși…. cine nu vrea vizualizări? Fără falsă modestie, recunosc că zi de zi îmi verific statisticile, și nu mă rușinez deloc să spun că pentru mine contează numărul vizualizatori!

So, what do you think ?