fbpx

Consilierii lui Dorin au rămas fără benzină sau ”De ce acțiunile Primarului sunt copiate de la Premier”

Fiind ceva timp departe de Chișinău și văzând ce se întâmplă în țară am ajuns la ideea că cei care îi fac imaginea lui Dorin sunt într-o profundă criză de idei şi nu au găsit nimic mai bun decît să plagieze sau să se „bage” peste acţiunile altor actori politici. Exemple:

1. Marina

Marina e Marina, cine nu o știe, priviți episodul cu excursia în cabinetul Premierului. La câteva săptămâni după ce a devenit vedetă Marina a ajuns și la Dorin în cabinet. Eu cred că Dorin putea să facă un alt copil vedetă, nu neapărat Marina. Arăta nu prea ok.

2. Casele pentru profesorii de la UTM

Ceva timp în urmă Serviciul de presă al Guvernului a anunțat că Filat v-a veni la darea în exploatare a caselor pentru profii de la UTM. Presa prezentă la eveniment însă l-a găsit acolo şi pe Dorin Chirtoacă care a apărut acolo fără a anunța.

3. Focul Haric

Același caz ca și la UTM. Înainte de Paşti, presa a trîmbiţat despre faptul că, pe banii lui Filat, Bodiu va aduce focul haric la Chişinău. Şi cînd se părea că evenimentul mai că s-a consumat (din punct de vedere al surprizelor), iată că ne pomenim cu Dorin întîlnind focul haric la Aeroport. A intrat în scenă înaintea tuturor politicenilor care erau în Catedrală.

4. Compensaţiile sociale

Filat a acordat compensaţii sociale în toamna anului 2010, cînd Moldova intrase deja în alegeri. Dorin a mers pe aceeaşi cale, acordînd compensaţii chiar în ajunul localelor.

5. Sloganul năzbătios

În alegerile din iulie 2009 PLDM a mers cu sloganul „Împreună pentru Moldova”. PLDM a decis pe 10 aprilie 2011 că va merge în locale cu sloganul „Împreună pentru Chişinău”. La puţin timp după PLDM, deja liberalii au anunţat că vor merge cu sloganul „Împreună pentru Chişinău. Împreună pentru primarul tău”. După asta au fost acuzații reciproce de plagiat.

6. Emisiunea de la Pro

În ospeție la Lorena, Dorin a încercat din nou să-l imite pe Premier. În debutul emisiunii toţi l-au văzut într-o postură improprie – grav, încercînd să vorbească de realizări şi perspective, făcînd abstracţie de alţi actori politici etc.

7. Raportul privind patru ani de activitate

Nu ştiu cum alţii, dar eu am avut un deja-vu în timpul Raportului primarului capitalei privind patru ani de activitate. Acesta a fost bazat pe trei teze de bază: am salvat capitala de la faliment, moştenind-o de la comunişti într-o stare gravă; am depăşit criza; am pus bazele relansării economice a municipiului. Despre asta vorbește de 2 ani și Filat în rapoarte.

8. Noul sediu al PL

Dorinţa liberalilor de a fi mai aproape de liberal-democraţi are şi o expresie fizică, după fuziunea cu MAE, PL a trecut în acelaşi sediu cu PLDM (numai intrările sunt diferite). Arată frumos sediul acum.

9. Tancul lui Filat

Acum un an, Vlad Filat a vizitat o unitate militară, unde, printre altele, s-a urcat pe un tanc şi l-a condus puţin. Acum cîteva zile, Dorin Chirtoacă a vizitat aceeaşi unitate militară şi a condus acelaşi tanc! Coincidenţă?

10. Vizitele lui Chirtoacă înainte de Paşti la copiii cu probleme

Vineri, în ziua în care a fost răstignit Isus Hristos, Vlad Filat a mers la Centrul de plasament unde este stă Marina, unde a amenajat din banii proprii pentru micuţi un teren de joacă. Sîmbătă a mers la gimnaziul-internat din Cărpineni pe care îl patronează am impresia. Duminică, deja Dorin Chirtoacă a mers să viziteze copiii cu probleme – e vorba de micuţii cu boli oncologice. Un gest frumos, nimeni nu neagă, dar, iarăşi, aceeaşi întrebare: De ce aceste gesturi survin după ce în primă fază le face Vlad Filat?

Un pic de concluzii:

  • Cei care-l consultă pe Dorin sunt în criză de idei. S-ar putea însă ca aceştia să fie pur şi simplu prudenţi. Adică, au văzut că Filat şi PLDM au succese şi au decis să copie acţiunile lor, mergînd pe o cărare bătătorită şi sigură.
  • Doi, și asta îmi pare straniu, sincer: liberalii au făcut o pasiune pentru Filat şi liberal-democraţi, chiar dacă nu recunosc acest lucru.

Nu exclud că într-o bună zi liberalii vor bate la poarta liberal-democraţilor cu propunerea să fie luaţi şi ei în carul politic al PLDM, care, se pare, merge perfect din punct de vedere al procentelor în cadrul alegerilor.

Întrebare de final:

Da ce va spune Șăfu dacă PL va vrea în PLDM?

////

colaj preluat de pe flux.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


16 Comments

  • ana |

    1. nici mie nu mi-a placut chestia dar: la chirtoaca au fost 3 copii – acuma nu stiu cati au fost per total in acea zi la primarie, daca nu ii invita in birou ar fi fost ceva: da uite filat i-a invitat, chirtoaca, nu (desi era mai bine sa nu invite pe nici unul), daca n-o invita si pe marina iar ar fi fost un pic ciudat, mai ales pentru ea. Deci daca la acel eveniment de la primarie au participat 3 copii, e ok.
    2. nu ma pronunt ca nu stiu despre ce e vorba
    3. de acord
    4. la ce te referi? pachetele alea de Pasti? astea nu sunt compensatii, ca daca e vorba de compensatii primaria le acorda de pe vremea cand filat nu era premier. oricum e gest populist, insa e cat de cat acceptabil, fiind institutionalizat, fata de modul in care bodiu a dat pomeni electorale „persoanelor in etate”, afirmand ca-i gest pur neelectoral, dar folosind organizatiile teritoriale ale pldm-ului si candidatii de pe listele pldm-ului – Sandu Grecu. Dar presa noastra nu vede asta, probabil n-are voie sa vada.
    5. nu inteleg de ce atata valva in jurul unui slogan prost. inclin sa cred ca pldm-ul are dreptate in cazul sloganului, oricum e o prostie din partea pl-ului sa mearga cu un slogan care aminteste foarte bine de campania din 2010 a pldm-ului. Dar in mare marte sunt de acord si cu vlad lupan in ceea ce priveste maniera pldm-ului de a respinge anumite proiecte ale pl-ului pentru a si le atribui mai tarziu
    6. nu mi s-a parut ca l-a imitat pe filat
    7. nu-s de acord, chirtoaca a facut in fiecare an rapoarte si de fiecare data s-a referit la aceleasi chestii, iar cand apare pe la emisiuni spune aceleasi chestii cu evitarea falimentului, plata datoriilor etc. primul raport a fost in 2008 deci…
    8. daca au fuzionat e oarecum normal sa preia si cladirea, depinde cui ii apartine, era proprietatea MAE, inchiriata, a renuntat pl-ul la sediile lor in favoare cladirii MAE-ului?
    9. as zice coincidenta, desi n-ar fi fost rau s-o evite tocmai pentru a nu fi acuzat ca-l imita pe filat. dar dupa parerea mea, chirtoaca nu rezista tentatiei de a se mai urca pe nu stiu ce masinarie
    10. mie nu-mi plac gesturile astea, nici din partea lui filat, nici din partea lui chirtoaca, atata timp cat sunt facute pentru a-si lustrui imaginea. Nu mi se pare ca e vorba de a imita, ci de populism ieftin. chirtoaca s-a mai dus si alte dati, deci nu poate fi vorba ca e ceva nou, facut special pentru ca s-a dus filat undeva, dar gestul mi-a displacut profund. daca se ducea fara presa era ok, dar asa e populism de proasta calitate. Nu chiar atat de proasta ca in cazul lui bodiu, care face pentru prima data astfel de gesturi crestinesti neelectorale dar publice, dar oricum.

  • Vicky |

    ai ochi de vultur!!!!si mie imi pare ca consilierii lui Chirtoaca sunt in criza de idei!

  • Incult Politic |

    dacă PL ar vrea să fie absorbit de PLDM, ap Filat va primi tot atâți oameni ca și după fuziunea AMN…

    cred că în așa caz pl-iștii pur și simplu se vor retrage

  • om bun |

    Luchianiuc spunemi te rog ai fost macar la o intilnire a PLDM-ului in timpul electoralei. Si spune cinstit cit ofera $ PLDM-ul doar ca sa umbli la fiecare apartament din casa unde locuiesti pentru a convinge oamenii sa voteze PLDM-ul. Este inregistrare unde se vede si se aude foarte clar cum I.D promite cite 100$. Cei drept au si dat s-au tinut de promisiuni. Dar interesant cum isi intorc ei banii cheltuiti in electorala?

  • Gheorghe |

    -„Filat v-a veni” – corect: „va”; exemplu din text: „Bodiu va aduce focul…”;
    -„Centrul de plasament unde este stă Marina, unde a amenajat…” – 1) unde este stă… şi 2) unde… unde…;
    – „Un pic de concluzii” – poate „câteva” în loc de „un pic”?
    Fără supărări. Îmi plac textele îngrijite. „Puricii” găsiţi de mine nu ştirbesc din calitatea de apreciat a materialului.

  • dodiu |

    Ma intreb, cum se face ca Eugen si-a schimbat atat de rapid si transant directia??? O saptamana in urma scria cum Dorin este favorit in alegeri si ca a fost un primar bun, dupa care HOP! si peste o saptamana nu mai este favorit si nu mai este bun(???) A intervenit cineva cu banu pe langa eugen?Cu niste verzisori?Totusi, credeam ca esti consecvent si corect, dar se pare ca nu esti nici una nici alta. Macar de ai fi scris la modul obiectiv, dar se vede ca e tras de coada. Primarul a facut raport in fiecare an! Poate Filat este cel care il copiaza? Ia sa vedem daca scrii pe blog ceva despre asta? IN legatura cu sloganul, liberalii inca din 2007 au pornit cu impreuna pentru Chisinau! Poate PLDM ii copiaza? Sa vedem daca vei scrie despre asta pe blog? Da nu cred….verzisorii astia sunt okiul dracului…Si inca mai dai link la Flux? Asta-i propaganda pe fata.Pacat.N-as fi vrut sa-ti pierzi credibilitatea.

  • Alex |

    wow, drept in tinta, practic toate punctele sunt perfect corecte..straniu ca bloggerii de mai sus au sarit toti sa reproseze „viziunea politica” ..campania nici nu a inceput bine inca..

  • Mircea |

    interesant. da voi știți că organizațiile de basarabeni din Romania care îl susțin pe Filat sînt copiate 100% de organizațiile de basarabeni care îl susțin pe Chirtoacă. Acum înțeleg de unde li se trage .

So, what do you think ?