fbpx

Scrisoare către Vladimir Plahotniuc

Inspirat de însemnarea Corinei și de cele relatate de Sandu risc să mă aventurez într-o scrisoare deschisă.

Stimate d. Plahotniuc,

Acum, după alegerile parlamentare anticipate, Dvs sunteți cel care decideți vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova pe un an (sau chiar patru). Partidul pe care îl susțineți e cel care poate intra în alianța pro-europeană sau cea pro-rusă.

Pe parcursul anilor ați demonstrați că puteți obține ceea ce vă doriți, fie în afaceri, fie în politică. Mereu spuneați că sunteți pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova și pentru prosperarea ei. Deja au apărut zvonuri precum că ați negocia revenirea la putere (chiar și în cadrul unei alianțe) a trecutului, a partidului care ne-a condus 8 ani de zile. Se mai spune că Marian Lupu ar deveni președinte, Igor Dodon – premier iar Iurie Munteanu – Președintele Parlamentului. Sper că nu e adevărat.

Eu sper că acum, având posibilitatea de a face parte din echipa de guvernare Dvs veți face alegerea corectă. O alegere pentru o Moldovă în care să domine bunăstarea, respectul și care să progreseze către Uniunea Europeană.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


16 Comments

  • Valera |

    Se pare ca a fost o propunere indecenta unui miliardar sa ramana milionar. Rusia nu va mai tolera inca un an pe individul de la Colonita. Sau crezi ca Romania poate recupera vre-un miliard pierdut in afacerile din Rusia?

    …daca esti atat de destept, de ce esti atat de sarac?

  • Fara nume |

    Aiaiai – vad ca tineretul care se preface asa de „inteligent” isi demonstreaza inca o data limitarea.

    Daca Lupu vroia sa fie presedinte si sa aiba putere – atunci el s-ar fi aliat cu PCRM inca un an in urma. Se duce prea mari speculatii contra PD, Lupu si Plahotniuc. De unde atita zarva despre Lupu si Plahotniuc? JurnalTV anume a sustinut asa o zisa campania „Anti Mafie” care a fost o prostie totala , fiindca absolut toti sunt murdari.

    Iar PD se pare ca e unul dintre putinele partide care declara deschis: „nu suntem contra Romaniei, nu suntem contra Rusiei – si suntem pro Moldova”.

    Iar tineretul limitat la doctrina PL intelege asta ca „pro comunisti” deoarece ei nu sunt impotriva Rusiei si nu sunt asa mari sustinatori ai pro-romanismului.

    Cam atit … Orice nu ati fi votat la aceste alegeri – oricum va veti cai. Nu s-a votat pentru „bine”, ci pentru „cel mai mic rau”. Important e ca cota neghiobilor de gen PL si PCRM (ei sunt exact la fel, doar ca de orientari opuse) a scazut – ei nu sunt in stare sa duca o politica pragmatica, fara ca sa faca vreo prostie giganta.

  • Саша |

    „…daca esti atat de destept, de ce esti atat de sarac?” – 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ce huinea !!!!!???

  • Dan |

    Vad ca tu nu ai sange in vene, si nici forta in muschi, si nici demnitate in inima. Unde tii curajul ?? Cu asemenea scrisori pupincuriste imi dau seama ca putini mai au curajul sa infrunte comunismul. Ei si ce daca va face alianta cu PCRM vor fi din nou alegeri nu ?? corect si inca o electorala si inca o confruntare si vom vedea cine va pierde cel mai mult PL si PLDM sau PDM.

  • Dan |

    Vad ca 66 le place aceste scrisori pupincuriste, probabil ca mentalitatea de SCLAV a fost imprimata cu succes si la unii tineri.

  • ileana |

    Eugen, esti prea dragut cu Plahatniuc :))
    El nu merita atata politete.
    Trebuia sa-i mai scrii „Buna ziua sau buna seara, depinde cum v-a prins mica mea scrisoare…” 🙂

  • victor |

    ati facut din Plahotniuc un „Dumnezeu” pe pamint basarabean. il idolizati ca un om ce invirte pe un deget o tara intreaba.cine stia de el 2, 3 ani un urma?asta ia fost functia lui mocanu, si vad ca tot mai multi cad in plasa lui si a tovarasilor. nu are nimeni o putere sa invirte o tara intreaga. nici soros, nici obama, nici merkel, nici dzin dze min, si nici ahmanedijad. popor deprins cu tatuka in fata, ca el sa ea decizii pentru toata natia asta. o sa mai treaca 20 de ani si tot aici o sa raminem. deacord cu toti, mentalitate de sclav.

  • Fara nume |

    Da ce v-ati legat voi asa de Plahotniuc ? 🙂
    L-ati facut deja superstar … inainte de vara asta si programul „Antimafie” al canalului „JurnalTV” (cam neghiob si totalmente ne-impartial) nimeni nu stia de el si acum el e cunoscut de toti … De parca e unicul om care si-a facut bani o multime.

    Mai este si Ghimpu, si Voronin si inca multi altii:)

  • rizoaicad.arges |

    Daca te intereseaza promovarea Binelui in societate, analizeaza si promoveaza SOLUTIA urmatoare: „MAMA NOASTRA LA NOI TOTI/ TARA DE TAMPITI SI HOTI!”. Acesta este un distih din piesa „Viitorul e maculatura”, de Vlad Zograffi. De ce il prezint aici? Pentru ca ne defineste perfect, din moment ce Romania dispune de 18 ani de o SOLUTIE care poate lichida coruptia si haosul din societate, asigurandu-i concomitent o renastere generala, si cu toate acestea ea nu a ajuns, nici cel putin, in dezbatere publica! In aceste conditii, toti cei care au luat cunostinta de exisenta ei, si n-au schitat un gest pentru a o promova, nu sunt ei definiti perfect de distihul de mai sus? Ca si cei care vor lua cunostinta de ea, de acum incolo, si vor avea acelasi comportament!? SOLUTIA se gaseste la adresa, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, si poate fi verificata pe propria persoana si familie, de catre toti cei ce iau cunostinta de ea! Aceasta SOLUTIE a fost prezentata Parlamentului in 12-01-1993, iar Presedintelui Basescu cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005. Tacere totala, si la Parlament si la Presedintele Basescu! Daca, in fata unei asemenea SOLUTII, este condamnabila tacerea oricarui individ din viata publica, sau care ocupa demnitati minore, cum poate fi catalogata TACEREA Presedintiei, care mai avea si ambitia sa “reformeze” Statul??? Cat de utila ar fi fost aceasta SOLUTIE intr-un asemenea demers, caruia i-ar fi asigurat implinirea, fara scandaluri politice si tensiuni sociale!?? D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  • Bocan Tatiana |

    Buna seara domnul Vlad Plahatniuc ma adresez la dumnevoastra cu o rugaminte foarte mare pentru noi adica cantinei IPLT,,G.Vieru” sa ne agutati cu un testames de amestecat aluatul ca de cind este liceul nu avem si ne este foarte greu va rugam frumos din tot sufletul va multumim .

So, what do you think ?