fbpx

Şi eu cu cine votez. Partea 4

continuarea unei însemnări precedente

„Şi eu cu cine votez”, întreba Cetăţeanul Turmentat al lui Caragiale. Cam aşa mă simt şi eu. Nu prea ştiu cu cine voi vota.

Deocamdată alegerea mea depinde de evoluţia ulterioară în campania electorală a PL şi PCRM. Probabil după ce vor citi cuvintele precedente cineva îmi va reproşa că sunt retardat, debil, imbecil, tâmpit, prost etc. Am auzit des aceste cuvinte în adresa mea cînd eram la facultate. Îmi este totuna ce cred cei ce din start neagă o strategie bună a piaiştilor de la PCRM. Dar desăre PCRM voi scrie aparte.

Pentru PL aş vota fără nici un dubiu dacă acolo nu ar fi Ghimpu şi nişte copii care se cred super-puper (Ion Bargan – poate fi un exemplu din rîndul acestor tineri). Chirtoacă e tînăr şi neliniştit. Why not!

În replică lui astor care îmi propune să mă gîndesc şi să votez alt partid i-aş pune o întrebare. Tu cîţi ani ai? Aşa e că eşti tînăr? Aşa e mulţi cred că nu poţi nimic? Aşa e?

Mă mai gîndesc. Mai am timp. Dacă credeţi că greşesc vă propun să comentaţi. Chiar aştept dezbateri, de ce nu?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


11 Comments

  • Soacra mica |

    „o strategie bună a piariştilor de la PCRM”
    + 100
    Oare cand o sa invete partidele din opozitie sa fie convingatori? Iar trebuie de mai asteptat vreo 4 ani?

  • Soacra mica |

    Eu tare ma tem ca dupa votare am sa simt un gust de kkt in gura. Ma intreb serios daca imi trebuie sau nu aceasta senzatie? Am meritat-o sau nu?

  • eugen |

    @Soacra mica Nu se merită. Tre să ne asumăm unele responsabilităţi. Alegerile sunt una dintre ele.

  • Cezar Salahor |

    Cea mai buna metoda pentru un om care nu este hotarat sa voteze, dar care este intelectual si doreste sa faca o alegere nu doar emotionala ci si rationala, trebuie sa se informeze din surse cat mai multe si sa suprapuna informatia acumulata si sa o raporteze la propriile valori.
    Daca vorbim de partide, cred ca trebuie analizate ideologiile si doctrinele din diferite perspective, de ex. ce spun ele despre, economie, familie, stat s.a.m.d. si le raportezi la ceea ce iti pare ca este si viziunea ta.

    Succes!

  • eugen |

    @Cezar tu scrii despre varianta ideală a partidelor. Nici un partid din RM care a fost la guvernare nu şi-a îndeplinit programul electoral. Unele partide trîmbiţau înainte de alegeri unele valori iar după asta au creat alianţe post-electorale contrarii.
    Cu primul alineat scris de tine sunt total de acord. De aceea şi îmi expun părerea. Poate greşesc cînd scriu unele lucruri şi poate unii cititori au alte opinii. Vreau, în timp de 2 luni să găsesc un partid pentru care aş vota.

  • Alex |

    Imi place cum ai „judecat” partidele 😀
    In mare parte deacord…

    Cine sunt PR-istii PCRM-ului? am auzit ca sunt din Romania.. cei care au facut campanie lui Basescu… E adevarat?

So, what do you think ?