fbpx

Jurnal de Chişinău şi-a lansat propria televiziune

Încă un proiect născut la etajul 4 al Casei Presei. Prima televiziune din Republica Moldova care este exclusiv online. Felicitări tuturor celor care lucrează la această televiziune. Felicitări lui Val Butnaru pentru un proiect interesant. Dar… Vreau să scriu despre site.

Despre titlu. În tag-uri este indicat jurnaltv.md – Internet Television. Eu am intrat pe jurnaltv.md, adică nu am intrat că nu există aşa site. Televiziunea e pe jurnal.md. Credeam că televiziunea e în română. Dar în titlu e în engleză. Cred că e SEO. Waw…

Despre apariţia televiziunii şi a site-ului am aflat de pe twitter, din scrisele celor de la Clickits.

Pagina de start e super-violetă. Super de tot şi nu numai „super” dar şi „infer”, adică şi sus şi jos. Aproximativ o pătrime din pagină o ocupă materialul video central. Specific unei televiziuni online. Asta îmi place. Unica ce mi-ar mai place ar fi posibila schimbare a materialului central pe parcursul zilei. De sâmbătă până luni arată aceeaşi imagine. Şi ar fi bine ca imaginea de preview să fie de o calitate mai bună. Acum cred că se face automat.

Despre player. Este unul standard. Ar putea să îi schimbe iniţialele în flash şi să nu arate JW Player 3.16 ci, de exemplu, JurnalTV Player. Şi culorile se poate de schimbat. În acelaşi violet  (care mă irită!). Dacă stil, atunci până a moarte.

Despre fonturi. Tahoma peste tot, în afară de dată şi ceas, care sunt făcute în Georgia. Nu ştiu cum la alţii dar la mine, în Firefox arată cu spălăcit. Cred că este un „efect special”.

Despre meniu. Meniul de alegerea a tipului de material tv mi s-a părut incomod. Meniul site-ului pe lângă faptul că se repetă în partea dreapta-sus şi dreapta-jos nu este completat. Iar componentele „RSS” şi „Arhiva” nici măcar nu au linkuri. Toate componentele meniului sunt încă în construcţie.

Deja este publicitate. Bine. Înseamnă că are finanţare.

Întrebări către administratorii site-ului.

Chiar e greu să completaţi paginile în curs de construcţie, măcar cea de contacte?
Chiar vă place violetul?
Chiar vă este greu să faceţi un lucru bun de la început (codarea player-ului .flv)?
Chiar vă este greu să schimbaţi titlul paginii?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


2 Comments

  • simici |

    ca debicei am 5 kapishi ale mele…

    aplaudabil… la prima vedere… ce ma deranjează pe mine este faptul ca site-ul se încarcă destul de greu (a se vedea http://www.protv.md).

    un alt moment este logotipul. este în engleză… nici până în ziua de azi nu înţeleg de moldovenii (românii) folosesc în logotipurile şi (cel mai oribil!) în sloganuri cuvinte care numai englejii le înţeleg.

    merg mai departe. „Internet television”? Interesant… super… dar nu înţeleg ce caută acolo ştiri care nu au video? sau asta dă dovadă că oamenii şi-au cumpărat o cameră şi vor să facă ceva ambiţios7

    p.s. aaaaaaaaaa… am înţeles de ce site-ul se încarcă greu! video nu este comprimat suficient de bine… asta şi e minusul…

So, what do you think ?