Nu, Unimedia nu a fost vândută cu 925000 EUR

Astăzi, pe facebook, o parte din prietenii mei au înțeles din ceea ce am scris că Unimedia a fost vândută cu 925000 euro.

Această eroare s-a produs din cauza unei știri lansare de un site precum că Unimedia s-a vândut iar eu în același moment aproximativ am scris un statut de genul ”925000 euro. În trei rate”.

De fapt statutul se referea la prețul unei case în regiunea din Tallinn în care stau. Noul proprietar a cumpărat-o cu această sumă pe care o va achita în trei rate.

Semnează acordul pe 1 decembrie omul. În momentul postării pe facebook a statutului stăteam de vorbă cu el. Era un fel de ”Note” la discuția cu el.

Preacurvia mitropolitului

Patriarhul Moldovei și al întregii ruble moldovenești iar a dat cu oiștea în gard. Ca de obicei.

Pe scurt: Dodon Igor, cunoscut în calitatea de lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a adus, cu ajutorul cunoscuților din rusia, o icoană a lui Sergiu de Radonej în Moldova. După asta conform canoanelor bisericești trebuie să urmeze anumite proceduri. Un fel de etichetă bisericească sau nu mai știu cum se numește asta. La început icoana a dus-o la Bălți și în nord acolo unde nivelul de păcătuire, datorită lui marchelușa și restul, e peste măsură. Ei trebuie curățiți cel mai mult așa că e clar de ce la început la nord a mers icoana. Zilele ăstea icoana trebuia să ajungă în Chișinău, la biserica de la Ciuflea, care sărmana de câțiva ani îmbracă straie de aur și tot nu se mai termină reparația. Doar că icoana nu a ajuns. Și asta din cauz că mitropolitului i ”s-a sculat” că nu vrea. Și oamenii cu autocarele pleacă spre Bălți.

Mitropolitul rublei moldave la odihnă. În Turcia. Fotografie preluată de pe zdg.md

Mitropolitul e de fapt o curvă ordinară. Acel care în loc să respecte legile bisericești, care de altfel sunt probabil de o sută de ori mai multe decât legile Republicii Moldova, ascultă de fiecare conducere. Ba de voronin ascultă, ba pe urmă e prieten cu Plahotniuc, ba cu Filat. Și dacă vine înapoi voronin sau, să ne păzească Dumnezeu, pățănașii de la Fălești, el va fi cu ei. În loc să fie alături de oameni (cum ar fi corect). Ei dar … Dumnezeu e departe dar BMW-ul și Land Cruiser-ul (ambele cu numere RMG) sunt mai aproape de curul mitropolitului. Oops, nu curul dar fundul.

El, mitropolitul, e un fel de scutec. Ceea ce e trist, totuși.

Ce fumează șelin?

Acest fluturaș este împărțit zilele ăstea în cinematografele ”Patria” care aparțin lui șelin. Acel șelin care deține și partidul social-democrat. Acel șelin care este prieten la cataramă cu Tkaciuk și care anul trecut a plătit bani pentru semnături falsificate în cadrul unui referendum.

Vă dați seama cât de agramați sunt cei care îi fac publicitatea în cadrul business-ului. Cam la fel de tâmpiți sunt și cei care îl ajută în campania electorală. Pentru a încerca să câștige votul el încearcă să sară în bazinul lui Dodon și cântă despre uniunea vamală.

Uitați-vă ce schemă i-au întins cei din partidul lui. Cel mai interesant că legături cu Kremlinul are anume partidul lui și voronin :-)

De râsul curcilor. Toromacul s-a lansat în campanie special pentru a lua voturi de la Dodon și de a-l ajuta pe partidul tânărului de la Fălești (care se numește la fel ca și business-ul lui șelin) și partidul pe moarte comunist.

Cădere ușoare șelin!

despre o panaramă media – Ciubașenco

Ieri pe facebook am văzut un articol distribuit intensiv de c(g)omuniști și de susținătorul tânărului de la Fălești. Un articol scris de Ciubașenco pe un site comunist. Ciubașenco care în toți anii în care urmăresc presa nu a fost doar cu Pavlicenco probabil. Dar și asta nu sunt sigur.

Prima dată îmi amintesc că l-am auzit ca fiind la Moldavskie Vedomosti care a fost vândut lui Plahotniuc. După asta a fondat ”Panarama” care acum este a lui Usatîi. Între timp a fost purtător de slovă a lui Pasat și a altor oameni mai triști ca noi. Ultima dată l-am văzut la o întâlnire foarte informală a lui Usatîi cu mogulii din media. Eu am ajuns din greșeală și impertinență acolo. Întâlnirea a avut loc cu ceva timp înainte de renumitul offline cu tânărul de la Fălești. Offline la care sigur voi mai reveni în descrieri. Dar mai încolo. La acea întâlnire cu cei din presă Ciubașenco îi lingea fundul mai că la direct între timp turnând zoi peste Filat. Nu am auzit să zis ceva de rău de Plahotniuc.

O altă istorie, întâmplată la Guvern în 2013, în plin război dintre cei doi Vlazi. Eram în unul din cabinetele de la etajul 5. M-a invitat cineva la cafea. Eram singur în cabinet fiindcă cel ce m-a invitat ieșise. Răsfoiam ziarele. Eram exact la panarama. A intrat Filat și din vorbă în vorbă spunea că i-a ajutat la lansare. I-am replicat că nu are presă deși ”prietenul” său între timp deja cumpărase și publika. A zis că el crede că presa trebuie să fie liberă. I-am reproșat prin proverbul rus ”С волками жить – по волчьи выть!”. Am impresia că între timp și-a mai schimbat Filat viziunea. Ceea ce e bine. Tot atunci i-am reproșat de CCA. A zis că nu se bagă. Ce a ieșit știți tot. De fapt ce iese încă.

Între timp Ciubașenco a trecut foarte rapid în altă tabără. După ce s-a terminat finanțarea. Pentru că omul fără principii și doar cu limba lungă și gura spartă poate sluji pe oricine. Și nu are importanță culoarea politică. Bani să iasă. Mai ales că acești trădători/turnători mereu au decis soarta Moldovei. Așa a fost și în timpul represiilor când anume din cauza la așa oameni fără principii foarte multe familii au fost duse în Siberia. Oameni care în loc de coloană vertebrală au o bucată de elastic care se îndoaie și la 360 de grade dacă trebuie. Bani să iasă.

Dumnezeu cu el. Deși nu cred că acești oameni au vreun Dumnezeu în ei.

despre Filat. Vlad Filat.

Probabil uneori e bine să scrii despre oameni. Despre ceea ce sunt sau ceea ce erau sau ceea cum i-ai văzut tu. Despre oameni normali sau mai puțin ordinari.

Din toată pleiada politică a Republicii Moldova cel mai bine îl știu pe Filat. Nu în calitate de cumătru sau alte variații rudeinice dar din punct de vedere al activității în Guvern. Grație Privesc.Eu am avut posibilitate să îl văd atât în timpul inundațiilor de la Cotul Morii cât și la manifestări de partid în Cahul sau la întâlnire cu studenții moldoveni în București.

Cotul Morii. 3 februarie 2011. Ceaunul cu sarmale numai bune …

Filat a fost unicul politician care mi-a zis să opresc transmisiunea. De două ori. Prima dată la o întâlnire de partid în Cahul. A doua oară s-a întâmplat la întâlnirea cu studenții moldoveni la București. Întâlnirea a avut loc la câteva zeci de minute după semnarea acordului de frontieră sau cum se mai numește el. Niciodată nu voi uita începutul întâlnirii când un student de la Soroca s-a ridicat și i-a zis că i-a distrus visul de milenii. Filat mi-a zis să deconectez camera după ce s-a deconectat electricitatea. Normal că n-am oprit transmisiunea. Camera, microfonul și notebook-ul erau full de energie :-) Continue reading →