#diaspora #plăcinta #SoțîetateaȚîvilî #banc

Săptămâna aceasta a trecut sub cuvântul-cheie #diaspora. Și asta, datorită Biroului pentru Relații cu Diaspora. Birou condus de la început de Victor Lutenco. El și echipa lui merită laude.

În una din zile a apărut un mesaj al unei foste activiste din Societatea Civilă, actuală apărătoare a propriilor bani cheltuiți prin proiecte – Antonița Fonari. Ea, probabil din lipsă de seninătate, îl acuza pe Victor de faptul că nu a fost la un eveniment organizat pentru diasporă. Deși în aceste zile sunt în desfășurare multe alte evenimente. Mult mai importante ca valoare și, mai ales, pregătire. Dar nu-i pe asta. Eu am mai zis-o, astfel de ”Soțîetate Țîvilă” are nevoie de regimuri comuniste pentru a putea suge bani din donatori. Ei nu au nevoie de un guvern democrat, în așa timpuri pro-europene mult mai puțin se duc bani în proiecte de doi bani și este nevoie de oameni care cunosc domenii concrete, mai puțin cel de spălat bani.

Ieri a avut loc un eveniment foarte frumos. S-a copt, așa-numita ”Plăcintă națională”. Un eveniment lansat de Primul ministru, susținut de membrii Guvernului. Plăcinta au copt-o Leancă și Corman. Fără președinte, probabil era ocupat în grădină omul. Dar nu asta contează. Foarte mulți au comentat negativ. Fie. Posibil au argumentele lor dar …

Ieri la Vatra a fost bine. Nu am văzut comentarii negative a celor ce au fost acolo. Pentru că oamenii sunt pozitivi și deloc specifici bancului care va urma la finalul însemnării. Premierul la un moment dat a devenit fotograful personal al Ministrului Educației :-)

Noi avem o zicală de care ne conducem toată viața ”Să moară capra vecinului”. Și asta explică multe din acțiunile moldovenilor. Ăsta e unul din motivele din care nu ne adunăm mai mulți oameni pentru a face ceva bun și util. De obicei în spatele multor evenimente stă entuziasmul unei singure persoane. Sau a două, maxim trei. În rest se adună pe parcurs, atunci când văd că totul merge și vor avea de câștigat.

Și bancul despre noi :-(

Satan în inspecție prin infern. I se prezintă de către dracul superior ceaunele cu smoală în care fierb indivizi.
Ajung la primul ceaun:
- Da aici de ce e așa multă pază?
- Aici e ceaunul cu evrei, le place libertatea și vor să tot fugă, și trebuie să îi păzim că dacă iese unul vor ieși toți.
La al doilea ceaun:
- Dar în ăsta văd că e mai puțină pază?
- Păi aici sunt rușii, unora le place, alții vor să iasă, de asta e paza mai slabă.
Au ajuns la al treilea ceaun:
- Și aici de ce nu păzește nimeni?
- Aici sunt moldovenii, dacă încearcă unul să iasă îl trag ceilalți înapoi …

Patria lui șelin: porcării în stil de scroafă :-(

Iată ce a pățit ieri Alina Cuzmina:

Traduc pe scurt pentru cititorii care nu cunosc limba rusă:

Ea stătea cu feciorul în rândul 10. În rândul 12 erau doi copii fără părinți care la un moment dat au aruncat în ei cu capace de apă și pe urmă le-au și turnat în spate apa din sticlă. Administratorii sălii nimic nu au făcut. Le-au propus să se clarifice singuri cu copiii fiindcă nu ține de competența lor …

Întrebare: Cum de procedat în așa caz și cât de mare e nivelul porcismului la ”Patria”?

Vezi în ce poziții fac sex reporterii de la diez.md

Mie îmi e interesantă o chestie: reporterii de la kankan, diez și restul mârșăveniilor vomită la fiecare știre scrisă de ei sau strâng totul în ei și vomită când ies din birouri?

Stare cauzată de un articol cu un playlist văzută pe fb.

Provocarea ”Tazic Roșu”

Ieri seara, Nicolae Apostu, neavând ce face m-a provocat să îmi torn apă rece în cap dintr-un tazic roșu. Eu nu am tazic roșu dar Renata are unul rozov.

Iată provocarea lui Nicu în care el explică detaliile despre ce și cum:

Iată turnatul în cap al apei de dimineață:

Așteptăm reacțiile lui Valeriu Pașa, Dragoș Galbur și Nati Vozian

O lansare pierdută // “paraLELE” de Vica Demici și Zina Zen

Nu am mers la lansare fiindcă trebuia să fiu prezent la o zi de naștere. Deși mi-ar fi fost foarte interesant. Nu neapărat prezentarea propriu-zisă cât publicul care a fost în acea seara la Librăria Cartier. La toate prezentările o bună parte din public nici nu are idee despre ce e cartea deși de cele mai multe ori ele apar în vânzare cu mult înaintea prezentării.

Eu am cumpărat cartea ”paraLELE” accidental. Eram în Librăria din Hol să cumpăr cărți pentru cumătria unei finuțe. Familia ei stă în Cehia și m-am gândit că este destul de corect ca în locul darurilor de cumătrie ce se pun de obicei ”pe masă” să iau cărți. Nu că ar fi mai ieftin, ba invers, dar aici sigur ghicești ”măsura”. Continue reading →