Protestul în calitate de job // cazul neDA

Astăzi cei din neDA au făcut un protest. Am impresia că au cumpărat SRL-ul de la voronin. Țineți minte prin 2011 scriam despre SRL ”Protestatarul”?

Tema vizată astăzi – amnistia fiscală. O lege grea și stranie care pe de o parte poate legaliza capitalul iar pe de alta poate scoate hoții din întuneric la lumină. Eu nu-s mare specialist în domeniul dat dar cred că atunci când sunt infracțiuni economice hoții trebuie să întoarcă banii și cu tot cu proncente dar nu să stea la închisoare și să li se ierte toate păcatele. Ca să exemplific: ai furat miliardul, ai stat 9 ani și pe urmă trăiești o viață pe Maldive cu diferite olge sau nătălițe. Așa nu-i corect.

Revenind la protest. Eu l-am văzut la Parlament. A pornit de la Guvern. Oamenii au trecut pe la SIS și pe urmă au ajuns la CNA unde au protestat. Erau în jur de 70 de oameni. Protestul a fost organizat de neDA.

Repet, 70 de oameni. Protest organizat de neDA, la care, conform lui Andre Năstase s-au alăturat: ”reprezentanţii ai Partidului Acţiune şi Solidaritate, ai PLDM, şi alţii. Este bine să revenim la ideea de unitate naţională, trebuie să lăsăm la o parte tot ce dezbină şi împreună să facem front comun împotriva acestei guvernări criminale”.

Repet a treia oară. 70 de oameni. Din acest front comun. Parcă îmi amintește de Roșca și cei 7 pitici. Numai că aici îs 70. Din trei partide și un pic. Și azi era frumos și soare 🙂

Iată o fotografie realizată în momentul în care protestul ajungea spre CNA:

Fotografie realizată de Constantin Grigoriță (Costea, deja 9 beri de la mine)

Observați atent. O doamnă duce megag(f)onul. Altă doamnă duce steagul. Sliusari cu Moțpan merg ca doi baroni.

Eu cred că mai multe cuvinte și comentarii acest protest nu merită. Și nici acești doi ”bărbați” ai neamului …


Despre câini, balabol și exemplul Orheiului

Alaltăieri am fost la Bălți. Acolo, primarul-balabol, a mai găsit o temă de discuții – câinii vagabonzi. Balabolul, cel care a tot promis marea și sarea acum se apucă să facă un centru de plasament pentru câinii străzii. Asta după ce a făcut tocmai un trotuar la Gara Auto 🙂

Și cel mai funny din tot asta e când balabolul bălțean, cunoscut bine pentru că una spune și alta face, afirmă sus și tare că acest proiect va fi unul de pionierat în Republica Moldova.

Balabolul pe lângă faptul că e un pic surd e și un pic chior. Iată o însemnare scrisă în septembrie 2016 despre primul centru de plasament al animalelor deschis de un primar recent. Shor l-a deschis în Orhei jumătate de an în urmă. Și fără multă zarvă și laudă neapărat. A luat, l-a făcut și l-a deschis.

O altă parte funny este că specialiștii din Bălți nu-l mai cred. La o emisiune în formă de talk-show de la televiziunea care-i aparține una dintre specialistele principale veterinare din oraș spunea că un astfel de adăpost oricum nu va fi construit rapid iar în oraș se vor forma două echipe, care, dacă vor avea bani, for steriliza câinii și mâțele. A zis că cineva le-a dat ceva bani pentru 20 de câini dar mai departe speră să se implice voluntarii. Aha, acei de la Partidul LOR care acum fug ca șoarecii de pe corabia care a rămas fără bani.

Între timp, ieri și alalătieri Chișinăul a fost împânzit de gazete editate pe hârtie bună a partidului. Balabolul în loc să cheltuie bani pentru orașul care l-a ales în calitate de primar îi cheltuie pe panaramele sale din presă și pe serviciile tipografiilor.

Aaaa, și a adăugat de lucru gunoierilor 🙂

Sau poate așa și a fost ideea, să ajungă la gunoi. Gazătul 🙂


Parchez ca un defutat: cazul Victor Roșca :-(

Update: a fost amendat.

….

Ieri treceam prin fața fostului sediu al PLDM și PL de pe București 88. Acolo era parcat un ”cetățean” european. Fotografia combinată dintre mașina parcată și sticker-ul de pe parbriz am pus-o azi pe fb:

Cineva a comentat că ar fi mașina deputatului, încă, peledemist Victor Roșca. Am contactat doi cunoscuți din stejar care mi-au confirmat acest fapt.

Acum chiar e interesant, acest defutat are și imunitate în a plăti amenzile când parchează ca porcul sau nu?

Dacă ceva, risc să vă amintesc că anume din cauza lui Victor Roșca nu lucrează camerele în afara orașului și el este beneficiar direct al otkaturilor din camere 🙁


Cum am plătit vinieta online (a se citi: Cum am donat 85 de lei)

Prin octombrie 2016 apăruse știri că vinieta în Moldova va fi achitată online. Și așa și a murit ideea până când Filip nu s-a dus la punctul de trecere al frontierei și a văzut ce cozi creează plata vinietei. Eu, dacă ceva, despre vinietă și porcăriile celor de la MAIB am scris încă în iulie 2016. Dar ”who the fuck I am” ca să fiu ascultat.

Așadar, Prim-ministrul i-a ordonat mai că, ministrului plagiator Chirinciuc, să rezolve problema. Și hop în câteva zile problema s-a rezolvat.

Am încercat să trec etapele de plată ale vinietei.

1. Intrați pe site-ul vinieta.gov.md. Și doar pe el. Nu a fost creat nici un ”alias” gen vignette.gov.md dar despre vignette.md în general tac. Cum să se cheltuie ei 39 de USD ca să fie mai comod oamenilor.

2. Completați câmpurile obligatorii. Am completat în Safari dar …. nu merge. Eroare 🙂 continuă lectura


Ministerul Afacerilor Externe are cel mai prost serviciu de presă #exemplu

Zilele acestea ES (se traduce ca Excelența Sa, așa e la diplomați) Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și a Integrării Europene, a fost la Munchen, acolo unde a avut loc o conferință internațională.

La un kofibrăik a stat de vorbă și cu lavrov, robul lui pu tin responsabil de politică externă. Iată ce comunicat „djenial” au dat cei de la MAEIE:

Atrageți atenția la fotografie. Comentariile le adăugați voi, eu vă arăt doar un colaj prins de pe fb:

Problema e alta. Pe Twitterul dlui Galbur a apărut o fotografie mai ok care putea fi înserată în comunicat. Iată-o:

Eu am impresia că ministrul este sabotat pe interior. Dacă nu mă credeți vedeți lipsa totală de reacție a celor din presă pe marginea angajării feciorului de deputat la ambasada .md în .tr.


Pagini:1234567...671