Ascensiunea și decăderea lui Filat

Între aceste două fotografii din colaj este o distanță de 8 ani, 8 luni și 18 zile.

În prima Filat este fotografiat în cadrul lansării Partidului Popular Democrat pe data de 8 octombrie 2007 (este preluată de pe o arhivă veche a filat.md).

În a doua fotografie Filat este fotografiat imediat după ședința de judecată de ieri (fotografie de Constantin Grigoriță).

Între aceste două fotografii au fost multe.

Au fost succese și insuccese politice. Au fost alegeri locale, parlamentare și referendumuri.

Au fost așa-numite trădări și resetări a Partidului.

Au fost cea mai bună echipă a Guvernului transformată într-un final într-o simplă echipă supusă total Premierului.

Au fost deplasări la Bruxelles, Washington, București, Moscova, Finala Ligii Campionilor, Finala Euro2012, Olimpiada din Sochi, Sri Lanka și Maldive.

Au fost construcția satului Cotul Morii și cumpărarea apartamentelor pentru favoruri.

Au fost Elene, Nătașe și Olga.

Au fost evenimente multe și diferite, o serie din ele descrise încă pe 13 februarie 2015 într-un articol cu titlul ”Mulțumesc d. Filat …”.

Procesul lui Filat a durat 8 luni. Luni în care a fost susținut doar de câțiva deputați. Spre deosebire de fostul său prieten, actual primar de Orhei, care la primul proces de judecată a fost susținut de orheieni.

Și dacă se poate încă ceva, referitor la comparații. Filat a fost arestat atunci când partidul pe care l-a condus se apropia de zero absolut în ratingul încrederii iar Shor a fost arestat la câteva zile după lansare.

Istoria le va arăta pe toate și le va aranja pe toate la locul său.

Oricum Filat este deja istorie.

Atât.


Chișinău-Voronej, prima greblă a celor de la FlyOne?

Săptămâna trecută cei de la FlyOne au lansat cursa directă din Chișinău spre Voronej. Lăsăm într-o parte toate aspectele politice și legate de proprietari în acest caz. Să ne concentrăm doar pe cifre.

În prima săptămână, pe cele 6 segmente dintre aeroporturile Chișinău și Voronej, au zburat fix 105 pasageri. Au plecat din Chișinău 50 de oameni și au venit înapoi 55.

În cazul avionului celor de la FlyOne care are 172 de locuri asta înseamnă că umplerea lor a constituit doar 10,17 procente. Adică cei de la FlyOne au dus mai mult aer moldovenesc spre rusia și înapoi au adus aer rusesc.

Contactat de ”redacția blogului nostru”, directorul FlyOne, Nicu Berla, a declarat că: ”Datele din prima săptămâna nu sunt relevante pentru planificarea unei rute. Pentru ruta nouă, fără o perioadă pregătitoare suficientă și fără ca potențialii pasageri să identifice această posibilitate, cred că este absolut normal. Este prea devreme pentru a trage concluzii.”

Așteptăm să vedem evoluția acestei rute și celorlalte directții dezvoltate de FlyOne.


Demisia lui Chirtoacă, obiectiv promovat doar de PSRM?

Azi e luni. Din nou e ședință operativă la Primărie cu toate serviciile acesteia. Din nou Chirtoacă va întârzia și din nou va vorbit despre cai verzi, oops, albaștri de pe pereți. Ca de obicei.

Vă amintesc că inițiativa referendumului a fost lansată de consilierii din Partidul Popular European, doar că, încrederea în ei e la nivelul pământului, asta după ce au votat împreună cu foștii membri de alianță, pe marginea unui proiect care prevede retrocedarea unui lot de pământ din Valea Morilor.

În acest week-end socialiștii au făcut nușce adunare locală a partidului în Chișinău. Au ales 300 de oameni care să ajute la petrecerea referendumului local cu privire la demiterea lui Chirtoacă.

În rest nu văd acțiuni nici de la PPEM nici de la PLDM care acum sunt în opoziție și își reformează viziunile. Și asta este trist, or, Chișinăul nu merită încă 3 ani de stagnare.


Cum Linella crește prețurile peste zi // #foto #video

Ieri m-am dus la Linella (cel mai apropiat magazin de casa părinților) pentru a cumpăra mici și cârnăței să-i coacem la grătar. Înainte de a-i pune la foc am observat că avea trei etichete pe ambalaj.

Am desfăcut atent etichetele și am găsit că alaltăieri prețul lor era mai mic cu vreo 20 la sută. Așa, peste noapte, prețul a crescut de la 50 la 60 de lei 🙁

Iată etichetele:

continuă lectura


Dna Maia, da când ați votat, de ce-ați făcut-o? #garanții-de-stat

PAS, la fel ca și PPEM, sunt partidele pentru care, logic, ar trebui să votez. Pro-europene și tinere.

Cu PPEM, m-am cam clarificat, nu cu partidul, dar cu consilierii municipali ai acestuia, care, odată simțind mirosul banului, au uitat de alegător.

Respectiv, trec la criticat PAS-ul, și Maia Sandu, lidera acestuia. Ieri citeam următoarea știre despre garanțiile de stat și datoria de stat.

Eu voi da doar două citate:

”Se pare că guvernatorul Băncii Naţionale nu a înţeles nici până acum care este rolul unei bănci centrale, acesta a petrecut mai mult timp pe culoarele Guvernului, decât la BNM, aşteptând ca altcineva să ia decizii pentru el.”

”Solicităm Parlamentului să nu ia nicio decizie pe acest subiect până când informaţia nu va fi făcută publică şi să se demonstreze că BNM nu a abuzat de resursele care i-au fost încredinţate.”

Întrebări simple:
1. De ce Guvernul a votat pe ascuns și Dna Sandu nu a anunțat înainte de alegeri că au fost transferați miliarde la BNM? (Nu cumva pentru că era cap de listă PLDM?)
2. De ce și-a asumat răspunderea pentru guvernator pe care acum îl face cu ou și oțet?
3. Ce-a fost cu cererile societății civile care se lamenta cu privire la miliardele transferate?

Și acum trecem la partid.

Dna Sandu spunea că nu își va face partid dar va începe cu un ONG care să ajute educația. Știe cineva dacă s-a creat ONG-ul și dacă a ieșit cu o poziție publică vizavi de BAC-ul de anul ăsta? Mersi.


Pagini:1234567...621