Feciorul lui Nae-Simion Pleșca – noul consul al Moldovei la Istanbul?

Later add: Reacția ministrului Andrei Galbur a venit pe twitter:

@eugenluchianiuc, @Diplomacy_RM a detașat pe A. Țurcan până la finalizarea anchetei. Numirea unui CG trece prin HG și e proces public. -AG

////

Țineți minte istoria tristă când un fecior al deputatului Nae-Simion Pleșca a împușcat în fratele său? Fotografia asta, a lui Sorin Pleșca, de care era plin facebook-ul sigur o țineți minte:

sorin-plesca-1

Țineți minte istoria tristă cu consului Republicii Moldova la Istanbul care lua ”ruble” de la diferiți infractori care vroiau să își facă drum spre Moldova și care a fost arestat direct pe aeroport la sosirea în țară?

Ap iată, istoriile ăstea două paremi-se au o legătură.

Conform surselor blogului nostru feciorul rămas în viață a deputatului Nae-Simion Pleșca a fost (sau deja este numit) consul al Republicii Moldova la Istanbul.

Cu părere de rău transparența informațională nu a fost niciodată un punct forte al serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar informația cu privire la astfel de numiri nu este disponibilă publicului.

E dimineață din nou în Moldova!


Despre cum Iurie Țap îngroapă PLDM sau Episodul 375 al serialului ”Concesionarea”

Astăzi Iurie Țap și un deputat de la socialiști (nu am reținut numele lui), a prezentat un raport pe care ei îl numesc ”alternativ” cu privire la concesiunea aeroportului.

Raportul era gata de fapt pe 1 martie a zis Țap. Dar ei l-au prezentat abia azi, 30 noiembrie. Adică la jumătate de an de la întocmirea lui. Probabil s-au gândit oamenii că ”graba strică treaba” așa cum a menționat Țap cu privire la concesionare. Straniu că nu l-au prezentat peste vreo 47 de ani, a doua zi după ce concesionarea va expira. Și, dacă tot să vorbim de grabă, aeroportul a fost concesionat în timp de vreun an. Prima hotărâre de Guvern a fost semnată de Filat încă în iunie 2012.

4010664

Pe tot parcursul a circa o oră de vorbit am impresia că Țap nu înțelegea ce spune:
– Ba cerea anularea concesionării ba cerea renegocierea condițiilor.
– Referitor la investiții el singur nu înțelege ce spune.
– Ba zicea de rău de CNA ba îi lăuda
– Ba e de vină Filat ba nu e de vină acesta.

În orice caz omul a ieșit și a prezentat ceea ce i s-a spus să prezinte, nimic mai mult. Nu știu din ce motive dar el uită că de concesionarea aeroportului s-a ocupat exclusiv PLDM. Iar dacă a uitat poate să revadă înregistrarea video în care Streleț descrie situația de la aeroport și faptul că acolo nu vroia să vină nimeni.

Țap nu vrea să vadă aeroportul dar ar cam merita să vadă cum cei de la privat conduc o instituție care la stat aducea pierderi. Dacă nu vrea, lasă să vadă raportul IMAS.

Taxa de modernizare este adoptată de stat. Și este stabilită în contract. Fără această taxă eu cred că nimeni nu vine să lucreze la aeroport și astfel, el va deveni din nou un sarai de care povestea Streleț în 2013.

El a vrut expertiză de la Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor și s-a mirat de ce Ministerul Economiei a avut cea mai mare implicare. Probabil a uitat fostul primar de Florești că anume Ministerul Economiei era responsabil de Aeroport iar MTID este responsabil de AirMoldova. Dar de unde să știe omul, a citit și el ce i s-a pus în față.

Și încă ceva, Țap a zis că de unde pe aeroportul din Chișinău poate fi atâta trafic. El nici nu își dă seama că în Moldova operează o serie de low-costeri iar așa-numita ”diasporă”, adică moldovenii de peste hotare, călătoresc mult mai mult în ultimii ani. Și asta nu doar grație spațiului aerian deschis dar inclusiv grație străduinței celor de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Și, totuși, de ce a trecut jumătate de an de la întocmirea raportului și până la prezentare?


Poveste modernă ”Lupul paznic la oi” recreată de Dorin Chirtoacă

După cum era și de așteptat azi nimic nu a urmat. Nicio demisie. De ce azi? Pentru că azi, de dimineață, a avut loc ședința operativă a serviciilor primăriei municipiului Chișinău. Acolo se strâng toate șefuțele și șefuleții care umblă pe lângă chirtoacă ca vulpea pe lângă cioara care ține-n clanț cașcavalul.

Nu s-a demis nici Nagnibeda-Tverdohleb.
Nu s-a demis nici Suveică.
Nu s-a demis nici Chirtoacă.

Cine-i prost să se demită?

În schimb Chirtoacă a zis că asta totul se datorează lui și că el a sancționat activitatea CNA în Primărie. Tot el a decis crearea unei comisii care va analiza situația creată.

Și în fruntea comisiei l-a pus pe Moldovanu. Cel care vindea/vinde funcțiile de director contra unei sume ”simbolice” lunare pentru ”Fondul Vietmanului”. Acel Moldovanu care a ”coborât” de la funcția de viceprim-ministru la simpla funcție de șef de direcție în primărie 🙂

lup-in-blana-de-oaie

Azi tot SIS-ul, CNA-ul și alte instituții de forță lăcrimau de atâtea hohote de râs când au auzit această știre. Și da, comisia își va prezenta raportul de Sfântul Nicolae. Pe 19 decembrie. În ajun de Crăciun. Atunci când toți vor uita de această problemă.

Eu îs sigur că lupul ar păzi mai bine oile decât Moldovanu va descoperi fraude.

Moldova, țara tuturor posibilităților.


Piloții luați ostatici în Afganistan au fost transferați în Qatar, conform surselor presei afgane

Ieri, agenția de presă din Afganistan Pahjwok, a anunțat că soldații afgani luați ostatici în luna noiembrie a anului trecut au fost eliberați de către talibani. Totodată agenția informează, fără a specifica numele sursei, că piloții moldoveni capturați au fost transferați în Qatar.

Țineți minte cu câtă mândrie a ieșit la presă proprietarul sau cine mai era pe acolo, de la Valan International Cargo și îi făcea pe toți din presă cu ou și cu oțet? Și tot el promitea că presa va fi informată, dacă va fi cazul. Dar pentru ei, cei care sunt proprietari, niciodată nu este cazul. Pentru că lor le este în cot de oameni. Ei dar asta-i altă poveste.

3291227

Totodată sper că vă amintiți cum Dl Șalaru, ministrul de atunci și acum al apărării, promitea că-i va scoate? Și unde-s piloții?

Despre presă tac.


Faceți cunoștință: Ion Ștefăniță, consilier municipal care ne cerșea votul și acum îi e ”în cot” de sănătatea copiilor voștri

În imagine este Ion Ștefăniță, ales local, consilier municipal, ales pe listele Blocului ”Iurie Leancă”. De 6 sau mai mulți ani este șef la o direcția din Ministerul Culturii care se ocupă de monumente. Și-a dorit mult să ajungă ales local și a aderat ba la un partid ba la altul.

Azi dimineață se jeluia pe facebook că ieri la Consiliul municipal nu s-au discutat o serie de subiecte. Omul a fost propus președinte al ședinței dar a refuzat. Pentru că, cel mai probabil, este în cârdășie cu liberalii alde Dârda care vor o serie de pământuri din Chișinău. Ca și acel din Valea Morilor, pentru care a votat și consilierul Ștefăniță.

Eu l-am întrebat în acea discuție de facebook care este reacția lui la descinderile de ieri și arestul funcționarilor municipali. În screen se vede reacție. Ieri, când s-a propus ca șefa Nagnibeda-Tverdohleb să fie audiată, Ștefăniță s-a făcut decedat în porumb.

stefanita-facebook

Bine că atunci când i-au trebuit voturi le cerșea pe la colțuri iar acum îi este în cot de sănătatea copiilor. Banii să curgă, restul … of.

Sper că pe Lilia Babuc și Andrei Grosu, șefii de la DETS Ciocana și Râșcani i-ați văzut la față.


Pagini:1234567...655