View Sidebar
Cum îşi bat joc angajații statului de cetățeni #registru #maternitate

Cum îşi bat joc angajații statului de cetățeni #registru #maternitate

Fără multă descriere și intro.

Primul caz sesizat de un prieten:
”Așa o fignea … Am fost să-mi fac permisul și am plătit în bancă 650 lei la 15 zile. Apoi mă duc la ghișeu unde trebuia să îl fac și întreb pe angajatul de la Registru dacă trebuie să completez vreo cerere, dar el zice că nu trebuie. Îmi face actele, și la urmă după ce mă fotografiază îmi zice ca să achit 50 lei pentru completarea actelor. Mă fac prost și îi dau 3 x 20 lei, adică 60 lei. El îi pune prin masă și continuă să-mi elibereze permisul temporar. Mi-l înmână și zice ca să vin dupa 15 zile. Eu îi cer 10 lei rest din 60, și totodata întreb dacă dă vreun bon pentru acești bani. Până la urmă îl intreb dacă banii îi revin lui și pentru ce anume, că eu doar pot să scriu singur cererea. El se irită și mi-i întoarce.”

Al doilea caz e mai puțin plăcut. În maternitățile din Moldova este o practică răspândită ca după naștere, oricât de ușoară sau complicată ar fi, mamele să aducă câte trei donatori de sânge. Mai dăunăzi mi-a amintit de ea un statut pe facebook a lui Corneliu Comendant. Soția sa a născut alaltăieri o fetiță într-o maternitate din Moldova.

Vara asta am fost rău și am răspuns mereu la orice tâmpenie a angajaților statului sau la cei care lucrează cu oamenii. Nivelul de porcism al instituțiilor statului, mai ales a Registru, și a angajaților acestora trece orice măsură.

Despre Registru voi mai scrie. Și despre sistemul de sănătate și ocrotire al gravidelor.

Aveți grijă de voi or statutului îi e în cot de voi.

Caricatură de A. Dimitrov.

Q.E.D. Plahotniuc l-a îndoiat pe Filat. Bravo CNA!

Q.E.D. Plahotniuc l-a îndoiat pe Filat. Bravo CNA!

Eu nu prea înțeleg toți ”mega-experții” plătiți din banii stejarului de ce se ascund după deget când zic că oligarhii îl presează pe Filat.
Eu nu prea înțeleg de ce Filat nu recunoaște că prietenul lui de viitoare și următoare coaliție îl presează să mai lase ceva ministere.
Eu nu prea înțeleg cum mai poate CNA să zică că este independentă și să strige că operațiunea e în colaborare cu FBI când ambasada SUA zice că nu a fost nicio colaborare.
Eu nu prea înțeleg cum se vor întoarce banii atunci când deja o bună parte sunt cheltuiți, pe presă, pe amante, pe avioane.
Eu nu prea înțeleg ce face Ghimpu.

Eu în general nu prea înțeleg ultima vreme ce se întâmplă cu cei care conduc Republica Moldova. Și asta mă bucură.

Eu știu doar una. Orice ar fi Plahotniuc va câștiga. Iar dacă, cumva, Plahotniuc va pleca din Moldova vă dați seama câți oameni vor rămâne fără lucru?

#redescopera Experiența Unite3G

#redescopera Experiența Unite3G

Vă spuneam că principalul partener în realizarea Redescoperă Moldova a fost Unite3G. Pe lângă faptul că ne-au ajutat financiar ei ne-au oferit pe tot parcursul traseului Internet de la ei. Asta în baza unor stick-uri cu acumulatoare, le puteți găsi la ei pe site.

Eu nu mă voi apuca să laud tare rețeaua or anume ei sunt providerul meu de bază de Internet Mobil cât sunt în Moldova vara asta. Partea proastă e că nu prea au găuri și nu pot zice la oameni că am fost offline fiindcă nu am avut 3G. În Estonia mai am găuri de net atunci când în mall-uri rețeaua pleacă din 3G în 2G. Aici chiar și în beci la Deda prinde, ceea ce te face să pui pe facebook inclusiv și poloboacele.

Dacă e să vorbim de acoperirea cu semnal 3G pe Moldova eu am observat doar două găuri. Undeva după orășelul Frunze și undeva pe malul Prutului mai la sud de Pererita lui Vieru. Cam atât. În rest semnal bun care îmi permitea să încarc inclusiv video din timpul expediției prin Moldova.

Unii zic că ar fi bine 4G. Da, sigur, e bun, problema e alta, folos din el dacă aparatele care îl folosesc se descarcă de 3 ori mai repede decât pe 3G.

Și încă ceva, în această lună jumate de când folosesc 3G de la Unite am descărcat/încărcat pe net circa 78 de Giga :-)

Sursă imagine: pagina Unite3G de pe facebook

Cum am parcat în locul Șefului de la Starnet

Cum am parcat în locul Șefului de la Starnet

De dimineață am dus la Starnet un document. M-am dus la sediul lor nou de la Tracom (aici ar putea urma tirade din partea unor angajați că ei investesc în Moldova și tralalala). Acolo, cum e și normal aproape toate locurile erau ocupate, unul era cu un semn de fier în fața lui și unul liber. Ca om liber, într-o țară parcă liberă, am parcat pe acel loc.

Imediat a sărit un tânăr să îmi zică că nu am voie. După asta a apărut un om mai experimentat să îmi explice că e locul Șăfului lor și că nu am voie să parchez. I-am zis că am treabă pe maxim 5 minute. Mi-a mai explicat o dată că nu am voie. L-am rugat să îmi arate un semn de interzicere. Nu-i așa ceva acolo.

După asta am mers în oficiu să mă văd cu persoana căreia trebuia să-i dau documentul. Deja la parter a ajuns cel care s-a prezentat ”șeful pazei de la Starnet” care mi-a ordonat să iau mașina. L-am refuzat. Mi-a ordonat să ies din oficiu doar că venise persoana căreia i-am transmis documentele cu explicațiile de rigoare.

Și am plecat.

Primarul faptelor concrete – Ilan Șor

Primarul faptelor concrete – Ilan Șor

Titlul e furat de la Radu.

Săptămâna asta, atâta timp cât a fost #redescopera nu am scris despre politică. Totodată, m-am străduit, din răsputeri să scriu doar lucruri bune și pozitive. Voi încerca să nu stric tradiția.

Ieri, live pe Privesc.Eu, proaspătul Primar de Orhei a inaugurat un stadion de fotbal. Nu stadion de mii de locuri dar un câmp perfect pentru a juca fotbal de cartier. Imediat pe facebook unii s-au avântat în expresii gen ”a restaurat ceva vechi”. Doar că se vede clar că înainte nu era nimic acolo.

Eu cred că asta e bine. Mai ales pentru un sector întreg unde sunt destul de mulți copii. Am impresia că el spunea că vor mai fi câteva terenuri construite.

Eu am mai zis, și o repet. Eu am mai mare încredere în primarii huliți de toți dar aleși din primul tur decât în cei aleși din turul doi. Și da, orheienii nu-s proști. Dacă vreți să vă convingeți vizitați Orheiul, la ei Lenin stă lângă gunoiște, nu la Moldexpo :-)

Va mai face ceva bine, voi mai scrie. Inclusiv despre alții.