Casta ”de neatins” a ”presei” și ”societății civile” din Moldova sau ”răzbunarea amantelor”

Am un obicei să verific dimineața ce mai scriu site-urile din Moldova. Pe unimedia am văzut o știre despre noua consilieră a lui Dodon. Acolo era fotografia ei preluată de pe blogul meu. Sursa era indicată google.com. Mă gândeam să scriu la consiliul de presă dar le dau pace, ei și așa au de explicat la CNA cum au ajuns sutele de mii de dolari la sora adminului din Germania. Dumnezeu cu ei.

Pe urmă am văzut o declarație semnată de ONG-uri că îs chinuite și trollite. Acolo pe locul 6 era ”Asociația Telejurnaliștilor Independenți”. Trist că au uitat să pună și denumirea organizației care este ”V.I.P.”. De fapt proprietara ONG-ului e cofondatoarea ziarului de zgardă – Aneta Grosu. ONG-ul e făcut pentru a mai spăla niște ruble europene dar iată că merge și pentru a semna declarații.

Mie îmi place ”presa” moldovenească. Oamenii care-i luau pe la Prime interviuri înscenate lui Plahotniuc acum sunt cei mai independenți. Nu prea am văzut să povestească același Dorin Scobioală cât a luat pentru interviu. Sau să povestească că acel interviu a fost un teatru bine jucat.

Eu aș vrea ca RISE să povestească despre presă. Dar nu doar despre Publika și restul care-s clar că sunt a lui Plahotniuc și Dodon dar și despre ”presa independentă”.
Poate, de exemplu, să înceapă de la așa-numita ”DW în Moldova” 🙂

Ar mai fi o serie de subiecte. Dar despre ele vă voi povesti în august, când ajung în Moldova. Vă promit fotografii. Cu oamenii ”săraci” din presă care s-au hrănit bine din treuca tuturor.

O zi bună să aveți!


Azi Grădina Botanică va cânta, afumată, ”Da, mamă, sunt beată” …

Ieri cineva pe facebook căuta bilete la un picnic cu frigărui gratis la Grădina Botanică. Așa am aflat despre un ”eveniment” cu concert care urmează să aibă loc azi la Grădina Botanică și în care sponsor principal și organizator sau ”bablosoplătitor” sunt băieții de la Rogob care vând carne bună dar fac și crenvurști pentru ”copii” și-s angajați permanenți la tenderele de stat.

Iată afișa picnic-ului:

În toate țările normale Grădina Botanică este pentru a admira, studia sau respira flora. În Republica Moldova Grădina Botanică e loc de petreceri, picnicuri și frigărui. Acolo sunt cârciume. Acolo se intră ușor cu mașina dacă plătești cui trebuie. Acolo totul e permis. Dacă ai cunoștințe bune.

Azi seara, Grădina Botanică va cânta renumita îmbinare de lexeme a Deliei ”Da, mamă, sunt beată” va mânca frigărui și va bea bere sau vin sau ce va mai fi pe acolo. Iar copii vor sta cuminți și vor asculta ce cântă Delia pentru că biletul pentru familie e mai ieftin decât să iai aparte pentru toți. Astfel se încurajează familiile să vină să asculte muzica frumoasă într-un ”cadru floral plăcut”.

Și organizatorii își vor lua ”bablosul”, compania își va lua doza de PR iar mâine, de dimineață, toți ei ne vor povesti povești despre cum trebuie să fie Moldova ideală și cât îs de buni unii politicieni sau cât îs de răi alți politicieni.

Iar copacii, nu-i de ajuns că au suferit de pe urma ninsorii vor trebui să sufere și de pe urma muzicii ”psiheDelice”.

Ei da nu-i pe asta, bablos să curgă.

O zi bună să aveți.

Later add:

Ieri Centrul Național de Mediu a încercat să facă curățirea Grădinii Botanice. Iată eventul de pe fb. Trebuia să-i roage pe organizatori să facă curat.


De ce Andrei Galbur nu-l declară pe spionul rus grudin persona ”non-grata”?

Sunt sigur că ați auzit istoria cu deputatul Bolboceanu care ”slivea” informația unui spion rusesc pre nume alexandr grudin. Iată-l, să-l știți la față:

Chiar dacă de la reținerea lui Bolboceanu au trecut aproape două luni acest ins angajat al ambasadei rusiei în Republica Moldova nu a primit o notă din partea Ministrului Galbur de a părăsi Republica Moldova. continuă lectura


Dorin alege: Demisia sau CNA :-(

E vineri din nou în calendar. Doar că … fără CNA. S-au cam pus pe-o ureche cei de la CNA. Sau poate tot scriu și scriu ce porcării au făcut Gamrețchi și compania?

CNA este așteptat la Primărie. Primatul general, conform unor surse, ar scoate deja dosarele din cabinetul său. Nu prea cred până nu văd video dar totuși.

Sunt trei variante pentru Dorin Chirtoacă.

1. Demisia. Cea mai onorabilă soluție pentru el de lungă durată. Cea mai urâtă la moment. Ar avea șanse să se ducă la CNA și să scrie un bocet pe Mihal Fiodîci. Așa ar reuși să stea în libertate și, cine știe, reînvia un pic PLM-ul.

2. CNA. Cea mai frumoasă soluție pentru presă și PR. Mă tem că magazinele din Chișinău vor seca în ziua în care CNA va da buzna peste Primat. În #pman vor fi focuri de artificii iar chișinăuienii ar bea trei zile de beție continuă.

3. Referendum. Cea mai scumpă soluție dar, totodată, cea mai eficientă. Problema e că durează iar primatul și partenerii lui mai fură ce mai pot.

Eu aș prefera ca primatul să se demită și, după ce semnează cererea de retragere să dea peste el CNA-ul.

Cu Doamne ajută.


Plaha la Washington. Seria doi.

Unul dintre principalele scopuri ale acestui blog e de a scoate ochii.

Plahotniuc e la Washington. Ieri despre asta a aflat un gazăt online. Și azi e mare tam-tam după comunicatul PD.

Doar că, dragă ”presă”, Plaha o fo la Washington și câteva săptămâni în urmă. Eu despre asta am scris pe blog. Doar că atunci nimeni nu a scris despre asta. Se temeau probabil.

Partea funny din faptul că asta a apărut acum în presă și PD a confirmat e că această presă s-a parafinit. Prin ce? Prin faptul că ”odnako” Plahotniuc zboară calm în SUA fără a avea grijă de interdicții vitruale impuse de balabolii de prin moscova sau de către frankfurteri. Și iar trolling.

A doua parte funny e că, prin intermediul presei căzută din stejar și creată pe banii BEM care acum caută în toată borta cumpărători, oamenii află că Plaha e în legământul americanilor. Adică acolo de unde, chipurile, au susținerea #pas-ul și neDA-ul. Eu încă la început de mai, când scriam despre prima vizită, scriam despre eventuala mazilire a celor două curente de opoziție.

Și ultima opinie. Mai complicată și, poate, mai discutabilă deși …

Cândva, pe la mijlocul anilor 2000 (am impresia că 2004-2006) cei de la Consiliul Atlantic au schimbat, prin intermediul a 2-3 oameni de afaceri, România. Acei oameni au finanțat schimbările și, mai ales, lupta cu corupția. Unul dintre acești oameni era Dinu Patriciu. Astăzi fundația euroasiatică din cadrul consiliului îi poartă numele.

Și acum, hai să gândiți, analizați și poate, expuneți.

Sau să așteptați ce va fi depozitând berea și popcornul.


Pagini:1234567...691