Uneori tăcem nu pentru că nu avem ce spune dar pentru că avem atâtea de spus, că nimeni nu ar înțelege

Guest post scris de Maxim Sîrbu

Pe 30 noiembrie Republica Moldova urmează să aleagă între Uniunea Europeana și Uniunea Vamală. Pe 30 noiembrie puțini vor fi cei care vor alege un partid anume, majoritatea vor alege orientarea lor, fie ea vestică sau estică.

Noi nu mai credem în slogane sau promisiuni aruncate în vânt! În acest an electoral, părerea mea, prioritate au partidile care în ultimul deceniu nu s-au aflat la guvernare.

Eu aleg Europa! Eu trebuie sa aleg între PL si PLDM! Alegerea am facut-o acum 10 ani și pot să o motivez prin mai multe lucruri. Una ma enervează și ma dezamăgește la culme: De ce PL bagă coada între picioare și latră la orice provocare aruncată de doi masivi ca PD și PLDM? Unde e bărbăția partidului? Unde e poziția fermă și credința spre câștig neclintită?

Eu tind sa îi agit pe toți prietenii și cunoscuții mei să voteze Pro Europa, să voteze PL sau PLDM. Eu vin cu argumente pro PL, dar ei ce fac? Se aruncă cu învinuiri de doi bani, pe care toata lumea le știe deja de 5 ani. Îmi vine să mă duc sa le dau una dupa ceafă și să le spun: “Măi băieți, eu vă votez, eu pe toți îi conving să dea o șansă Europei, o șansă vouă, dar voi vă comportați ca un copil mic căruia i s-a stricat pasca și arată cu degetul și plânge!”

E timpul să ridicați capul, să fiți mai presus de spălările de rufe! Să câștigați electorat prin fapte, vorbe deștepte și atitudine matură! Chiar dacă o să fiți în opoziție, trebuie să fiți activi, nu să vă pierdeți pentru 4 ani și numai la alegeri să răsăriți! Gasiți un Mark Tcaciuc al vostru, nu cred că el e unicul deștept. Aveți potențial, dar nu aveți organizare. Consumatorul final alege calitatea și nu cantitatea!

Sursă foto: tvrinfo.ro

de ce omuleții azurii s-au apucat de rupt frunzele stejarului?

Zilele ăstea Nata Albot a pornit campania #făUnBineȚării pe #30noiembrie. Campanie care are drept scop sensibilizarea populației pentru a ieși la vot peste 9 zile și de a vota pentru partidetele pro-europene. Am făcut și eu un video. Eu consider că trebuie simplu de ales. Mai ales că alegere este. Tocmai două partide. PLDM sau PL.

Doar că poți să ajuți cât vrei dar până ce omul nu se va ajuta singur …

Ieri cei din PL s-au pornit să învinuiască PLDM precum că vor face alianță cu comuniștii după alegeri. Asta probabil în contextul în care în Consiliul Municipal Chișinău avem o alianță perfect viabilă cu numele ”Alianța pentru Sedii” formată din comici și liberali.

Probabil cei din PL prin asta înțeleg integrare, prin ponegrirea viitorilor colegi din alianță și prin faptul că adună voturi comicilor și tânărului de la Fălești.

Deja devin penibili. La maxim. Mai bine ar citi o carte cât stau pe WC decât să comenteze aiurea. Sau să facă campanie door-to-door.

Imagine de pe profilul Inge Solheim

#cna #stăuceni #primar

Nu cred că trebuie să comentez. Priviți secvențele.

Cât costă oamenii din justiție? Cazul Pavlovschi. #cedo #fălești

Faceți cunoștință, Stanislav Pavlovschi:

Judecător CEDO din partea Moldovei în timp ce la putere erau c(g)omicii. Acum este avocat.

Două replici ale Domniei Sale:

Începând cu anul 2010-2011-2012, eu am fost nemijlocit implicat în formularea politicilor în domeniul reformării justiției la noi în Moldova, în calitate de expert din partea Uniunii Europene. Noi am făcut raportul de evaluare, noi am identificat cele mai serioase gafe care există la noi în sistemul nostru.

Link – http://www.europalibera.org

A doua replică:

Argumentul adus de Ministerul Justiției că Congresul partidului ar fi trebuit să se desfășoare cu trei zile mai târziu de cât a avut loc și că din această cauză nu sunt recunoscute deciziile luate de delegați nu are nici o legătură cu partea juridică a cazului. Argumentul este o aberație completă.
….

Abordarea mea în astfel de cazuri se bazează pe practica Curții de la Strasbourg și pe articolul 11 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează dreptul la întrunire. Acest articol se aplică inclusiv în cazurile în care este vorba de partide politice.

Replică din cadrul unui interviu pentru site-ul panarama.md

Astăzi apare documentul că cererea unui oarecare tânăr de la Fălești este respinsă de CEDO. Link – http://inprofunzime.md/

Eu am doar o întrebare, mai degrabă către Uniunea Europeană, decât față de ”distinsul” avocat: Ce fel de experți plătiți Dvs pentru a consulta reforma în justiție?

P.S. Oare cut au costat ”padrujelele” pe care le-au cumpărat de la MJ?

Sursă foto: europalibera.org