View Sidebar
Echipa lui Shor/Milsami – чемпион!

Echipa lui Shor/Milsami – чемпион!

Ap și băiețăi și fetițe. Milsami (Shor) este campioana Moldovei la fotbal, da? Eu când scriam în ultima însemnare despre Shor despre faptul că astfel de oameni cu bani trebuie trimiși în localitățile mici la asta mă refeream. Și oamenii râd, se chicotesc, se apucă de calculat banii din buzunarele altora.

Apostu scria zilele ăstea pe Twitter că moldovenilor le este lene să lucreze.

Cam așa este. Moldovenii dintr-un popor muncitor s-au transformat într-un popor de lenoși care unica ce le-a rămas e comentatul. Dacă înainte comentau babele pe laiță acum stau moldovenii pe facebook și comentează. Între timp ciuvacul s-a apucat și a ridicat echipa. Din Orhei. Și asta nu-i acum de când e aeroportul, asta e de mai mulți ani. Cine vrea lasă să se documenteze.

Gândul din însemnare este despre faptul că în Republica Moldova trebuiesc începute proiecte concrete care să aibă finalitate. Nu idei generale, dar unele care să prindă și să dezvolte lucrurile și în altă parte decât Chișinău. Bălți, Orhei, Cahul și Edineț tot au nevoie de bani și ajutor. De altfel acolo vor ajunge soldățeii verzi.

În Chișinău sunt cel puțin 2 cluburi de fotbal mari – Zimbru și Dacia. Folos? Unde-s banii de la cei bogați? Nu-s, se duc pe pariuri.

Între timp, cel puțin timp de un an, Orhei va fi capitala fotbalului moldovenesc.

Uf, parcă se cere la sfârșitul însemnării o semnătură gen ”Al vostru …” dar mă abțin :-)

Sursă foto: profilul de facebook a lui Sandu Grecu

Chiril, sursa de inspirație pentru Andrian :-)

Chiril, sursa de inspirație pentru Andrian :-)

Vă spuneam că speakerul este supărat pe Gaburici. De supărare a plecat în perioada când a fost sărbătorită Ziua Europei undeva în inima acesteia. Sigur a luat cursa de Munchen din Chișinău, în rest nu pot afla.

Prin 2010 Chirtoacă îl copia pe Filat, din dragoste profundă probabil. Fix așa acum cu Andrian Candu. Ieri Premierul a mers la Criuleni unde s-a întâlnit cu o serie de lideri ai unor asociații de agricultori. În știrea de pe gov.md puteți vedea detaliile.

Cel mai tare în această fotografie îmi place fața de masă. Ce s-ar potrivi acolo o bucate de pâine cu brânză și ceapă și un pahar de vin roșu. Nu?

Ap iată, Chiril ieri a fost și a stat de vorbă cu liderii agricoli. Azi ăștia din urmă au fost chemați la Parlament de către speaker. Puteți vedea și comunicatul. Diferența nu e dintre propuneri dacă vă adânciți în conținut. Doar că lui Candu agricultorii i-au cam scos ochii. Vedeți un video de pe Privesc.Eu în care este clară reacția speaker-ului când i se spune adevărul în față.

Un agricultor nemulțumit de situația din țară și de promisiunile politicienilor

Posted by Privesc.Eu on Wednesday, 20 May 2015

O seară bună vouă!

PLDM – Groparul ”Gospodarului” Urechean

PLDM – Groparul ”Gospodarului” Urechean

În sfârșit a ajuns rândul să scriu despre alegerile locale din Chișinău. Ar fi corect probabil să scriu despre fiecare partid. Mă gândeam să încep de la PL, or ei sunt în fruntea orașului dar încep de la PLDM pentru că ei abia mâine se lansează, ultimii :-) Măcar pe blog să fie primii.

Faptul că Serafim Urechean se vrea primar o știau toți. De prin 2011 când a murit AMN-ul. El de atunci spunea că funcția de la Curtea de Conturi este una temporară. Vroia să se lanseze independent dar șeful partidului care l-a trimis la Curtea de Conturi nu i-a permis așa un pas și l-a înrolat ca locomotivă a partidului. Urechean avea înțelegere și cu PD ca să fie susținut în calitate de independent. Doar că … așa a vrut Șăfu.

Eu mă gândeam să-l votez, dar atâta timp cât nu a reușit să se înțeleagă să fie independent înseamnă că și la Primărie nu va face nimic. Reîntoarcerea se amână :-)

Și da, campania este foarte funny. Chiar e bună asocierea cu vodka. Și cu Terminator.

Nu cred că va lua mai mult de 5 procente. PLDM va avea doar 2 sau 3 consilieri în consiliu.

Ministerul de făcut miliarde – Ministerul Tehnologiilor Informaționale

Ministerul de făcut miliarde – Ministerul Tehnologiilor Informaționale

Azi s-au scumpit pașapoartele pentru cetățenii Republicii Moldova. Dacă până acum perfectarea pașaportului în termen de 30 de zile era de 700 de lei acum s-a produs o majorare cu 21 la sută și prețul e de 850 de lei.

Ăștia de la MTIC i-au chemat pe toți la conferință de presă. Probabil iar se vor lăuda cât îs de bravo ei și ce vor să construiască în domeniul IT. Aceleași brașoave de 6 ani de zile. Doar că nicio acțiune concretă. Chiar și literele pe pașapoarte au rămas la fel, cu ”Ș” turcesc și nu românesc.

Între timp, în acești 6 ani de 2 ori au schimbat modelul plăcuțelor de înmatriculare. Pentru a mai spăla ceva bani și, în același timp pentru a mai mulge bani din șoferi. Și fără să se gândească până la final la un model normal.

Chiar și acum sunt plăcuțe care nu corespund regulilor. Țineți minte cu cât fast au lansat serviciul de verificare al disponibilității numerelor? Ap iată, nu lucrează deja:

Pentru MTIC nu există reguli. Și asta doar datorită … știți voi cui :-(

Despre cazul Negruță // opinie separată

Despre cazul Negruță // opinie separată

Eu nu prea am mare respect față de fostul ministru al finanțelor, dar asta e o chestie personală probabil. El acum își plătește datoria pentru propria naivitate. Deși noi toți o plătim într-o oarecare măsură. Eram naivi și proști în acel 2009.

Nu cred că voi spune mai bine despre ”cazul Sandulachi” decât a scris-o una dintre puținele jurnaliste din Republica Moldova – Anca Butnariuc. Vă propun să lecturați. E cam mult dar totul e pus pe policioare:

///

… Am apreciat întotdeauna profesionalismul expertului Veaceslav Negruţă. Îl înţeleg că se apară şi se declara nevinovat. Doar nu va recunoaşte că l-a sunat un agent de pază şi i-a transmis că trebuie să semneze fiţuica lui Sandulachi, care a costat bugetul ţării 400 de mii de euro. Ar fi o ruşine pentru un fost ministru să recunoască asta.

… Negruţă a greşit, pentru că a executat o decizie judecătorească ce nu era încă irevocabilă, iar subalternii săi nici de gând nu aveau să o atace la CSJ. De atunci, au fost uitate unele detalii, cum ar fi că Negruţă şi-a pus semnătură înainte că procurorii să primească încheierea Curţii de Apel. Oare această grabă a fost întâmplătoare? Noroc de procurori, care s-au autosesizat şi s-au adresat în instanţa.