Acel moment când campania preElectorală a lui Dodon e mai transparentă ca cea a Maiei Sandu

Ultimele săptămâni prin țară se răspândesc pliantele electorale a două partide, adică a doi oameni politici, a PSRM (cu Dodon pe copertă și cu independența în conținut) și a #pas (cu Maia Sandu pe copertă și cu partidul în conținut).

Pliantele cu Maia sunt încleiate și pe stâlpi:

image1

Iată cum arată pliantele pe interior: continuă lectura


Oare ce fumează Renato? Da mama știe?

De ceva timp Renato Usatîi nu mai are bani. Nu pentru viață dar pentru a investi în partid și promisiunile electorale făcute pentru bălțeni. Deși în promisiuni nu a investit mai nimic. Chiar și trotuarul pe care trebuie să-l repare în cartierul zece al orașului nu a fost reparat.

renato_usatii_73_38760900_61787700

Din cauza lipsei de bani omul face show-uri. Ba iese în chiloți în direct din vila moscovită. Ba îi insultă pe toți în cel mai josnic mod și o face, cel mai probabil, într-o stare de euforie cauzată la sigur nu de băutură. Ar fi bine narcologii să se expună probabil. Deși narcologii, probabil, nu se vând așa de ușor cum se vând spre exemplu judecătorii de la CEDO care pentru trei arginți îl apără pe Usatîi iar pe urmă trec la Partidul neDemnitate și neAdevăr.

Încă un show a fost ieri cu argații din partidul lor. Au ars benzina până la Șerpeni și înapoi. Oamenii sunt într-atât de limitați că nu au idee cum se atârnă drapelul Republicii Moldova. Iată screen:

vlcsnap-2016-08-24-22h32m39s119

Am privit azi abia acel live de pomină cu tânărul de la Fălești care înjură ca la ușa cortului din piața centrală din Bălți. Adică cum privit, ascultat mai mult. O mică pierdere de timp în drum spre magazin. Dar necesară pentru a înțelege ce și cum se petrece cu omul.

La primul offline cu bloggerii, de fapt și ultimul, el tare se lăuda cu bunica lui care lucra la ”obhss” și făcea contrabandă prin trenuri cu produse din rusia. Și tare lăuda părinții pentru care, spunea el, are un respect deosebit.

Oare mama lui Renato l-a văzut în acel live? Oare ea știe ce fumează feciorul ei?


S-a dus la moscova Năstase-Erou s-a întors Năstase-Bou :-)

Ieri dimineață Andrei Năstase se lăuda pe facebook cu această fotografie. Aterizase la moscova omul:

14034763_1764096333813053_5045877509479432330_n

Imagine perfectă de candidat: tânăr, frumos, cu avion rusesc pe fundal 🙂

Doar că nu totul e așa cum vrea candidatul din Frankfurt. Poftim video:

Se simte că moscova încearcă să îi apropie pe Năstase și Usatîi. Scopul e clar. Am scris mai devreme că ar fi o soluție ca Ciubașenco să ”abdice” pe la o bucată de campanie în favoarea lui Năstase.

Ar fi interesant să vedem o astfel de întâlnire a diasporei din rusia cu Maia Sandu.

Totodată ar fi fost foarte bine dacă astfel de întâlniri ar fi fost transmise live.

Interesant, da Slusari și Pavlovschi ce căutau acolo?


Usatîi își lansează pe 27 marioneta în alegeri #NuSeTemeCuTalon

Pe 27 august Republica Moldova împlinește 25 de ani. Răi, buni, dar sunt anii de independență. Cel puțin teritorială. În această zi toate forțele, cât de cât stataliste, vor sărbători ziua independenței.

Mai puțin cei manipulați de pe la Franfkurt și moscova.

Năstase cu Usatîi se apucă să facă proteste. Încă nu e clar câți oameni vor veni la ele dar duricii încearcă prin metoda virală să cheme oamenii. Și prin intermediul tag-ului #nuMaTem. Usatîi de la vila sa de sub moscova a pus și el un îndemn cu acest tag și cu data de 27 august 2016. Eu mi-am permis să îl corectez un pic. Așa e mai corect și mai real:

usatii-numatem

Văd că toți au uitat că din 2009 până în 2013 acest ins a avut ”talon special” de la Ministerul Afacerilor Interne care îi permitea să facă ce vroia pe drumurile naționale.

Tot pe 27, conform surselor blogului nostru, Usatîi își va lansa marioneta pe nume Ciubașenco în alegeri. Partea stranie e că vrea să îl lanseze la Bălți, acolo unde nici consilierii-robi ai făleșteanului nu au idee cine e acest Ciubașenco.

Oare cum se va lega data de 27 cu această marionetă și candidatul celor de la Frankfurt – Năstase. Oare știe Andrei că va trebui să protesteze cot la cot cu viitorul contracandidat? Sau poate ei au înțelegerea ca pe final de campanie marioneta să plece oferindu-i voturile frankfurterului?

E fără 5 minute toamnă politică în Moldova. Toamna se anunță a fi fierbinte 🙂


ziarul nAțioNAL este SOMAT de la Frankfurt să pună titluri EROnate!

Îmi cer scuze din start pentru titlu. Este în deplină concordanță cu titlul de articol pe care l-au ales cei de la Ziarul Național (a se citi Țopii) pentru o adresare a societății civile către guvernarea de la Chișinău.

Înainte de toate două precizări.

1. Eu la facultate am învățat că presa este puterea a patra. Rolul aceste nimeni nu i-l poate lua. Tot acolo am învățat că cei din presă trebuie să fie corecți. Nu doar factologic dar și gramatical. Anume din cauza ultimului punct și nu fac jurnalism.

2. A soma în dex înseamnă ”A cere (cuiva) imperios (și sub amenințare) să îndeplinească ceva”.

Și acum trecem la articolul propriu zis. Iată-l (după cum v-am deprins deja linkuri directe la site-urile de maniPULAre nu vă dau):

Screen Shot 2016-08-21 at 16.05.58

Totodată vă invit să citiți declarația reprezentanților societății civile care este pe pagina de facebook a APE. continuă lectura


Pagini:1234567...634