View Sidebar
Despre politicieni, vernisajul vinului și maratonul din Chișinău

Despre politicieni, vernisajul vinului și maratonul din Chișinău

Săptămâna aceasta, pe facebook, s-au observat două evenimente – Vernisajul Vinului și Maratonul din Chișinău.

Dacă evenimentul de duminică e pentru prima dată și e mai puțin mediatizat decât primul (deși am mai putea discuta pe tema asta) atunci Vernisajul Vinului pe parcursul anilor s-a bucurat de prezența politicienilor. De obicei chiar prim-ministrul sau cel puțin fostul prim-ministru ajungea la vernisaj. Anul acesta politicienii nu prea au apărut. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a venit ”by default” cum s-ar zice. Folos din el oricum nu-i. Cel mai înalt demnitar a fost Valeriu Lazăr, cel care acum e șef pe Camera de Industrie și Comerț. Nu e problema organizatorilor, este problema politicienilor că nu au venit. Asta încă o dată demonstrează că le este în cot de ramura viti-vinicolă și în timpul embargoului totul a fost doar PR.

Fotografia de mai sus este din setul propus spre vizualizare utilizatorilor Facebook de către Dumitru Brânzan.

La maraton a fost Dorin Chirtoacă. Chiar și a alergat 5 km după cum zice el. În rest nu s-au zărit politicieni. E clar că ei nu prea aleargă și chiar și atunci când aleargă o fac din cauza funcției. Ar fi fost foarte interesant dacă la maraton veneau viitorii candidați la Primăria Chișinău – zinaida petrovna ucigătoarea, Serafim Urecheanu, Vasile Chirtoca și candidatul făleșteanului (uit mereu numele lui). Astfel, dintr-un eveniment inedit, din care toate companiile cu minte au extras dividente, politicienii noștri nu au putut culege roade. Ceea ce înseamnă că sunt lenoși.

Iată cum alerga primarul actual pe viaduc (oare utilizează, în sfârșit, un smartphone normal?).

Eu nu am treabă să le dau echipelor de PiaR sfaturi sau propuneri. Ei oricum sunt cei mai deștepți și știu bine ce fac. Eu doar vă zic vouă, cititorilor de rând ce cred eu. Nimic mai mult.

Sănătate vouă!

Ai noștri tineri în SUA își realizează visele // Aliona’s €uro-Bake

Ai noștri tineri în SUA își realizează visele // Aliona’s €uro-Bake

Dimineața de azi a început cu următorul video postat de Victor pe wall.

O familie de moldoveni, plecată de mulți ani în Statele Unite ale Americii, a făcut o afacere din prăjiturile și fursecurile europene. Au de toate acolo, chiar și ”tort vafelinîi”.

Și ce fel de moldovean fără ”Cușma lui Guguță”:

Îi puteți găsi foarte ușor pe facebook pe pagina Aliona’s €uro-Bake.

Dacă sunteți în trecere prin statul Washington sunt sigur că se vor bucura să vadă moldoveni.

O zi bună de duminică să aveți or a mea s-a început cu o vizită la magazin după tort din cauza video-ului :-)

Banca de Economii – vacă de muls a guvernărilor moldave

Banca de Economii – vacă de muls a guvernărilor moldave

Tema zilei de alaltăieri și ieri pe facebook a fost raportul Kroll. Raport pe marginea căruia sunt foarte multe presupuneri și intrigi, probabil mai multe decât cuvintele din acel raport.
Ceea ce am înțeles din presă, dar mai mult de la un consilier al unui ministru care a primit raportul este că:
1. Toate băncile au acționat de comun acord.
2. Toate SRL-urile denumite Alianțe, partide sau grupuri de interes care se aflau la guvernarea țării au mult sin Banca de Economii tot ce au putut. Recent apăruse informația despre care am și scris pe blog despre creditele neperformante acordate soțului doamnei zinaida petrovna care se apuca să omoare tinerii pe 7 aprilie.
3. Acționarii de la finalul lui 2014, atunci când era și Ilan Shor în charge, au încercat să mușamalizeze gaura istorică prin oferirea de noi credite. Asta pentru a nu admite ca banca să piardă licența.
4. Kroll nu a constatat furtul miliardic din bancă (citatul exact de pe chat al consilierului – ”banii nu au fost scoși din banca in noiembrie 2014”) ci mai mult furturile pe parcursul anilor. Ceea ce insinuia ieri și Ion Sturza pe Facebook. Dacă aș fi să îl citez ”Toți sunt implicați, de la Adam până la Cei trei V.”

Banca de Economii mereu a fost un fel de lampă a lui Alladin pentru guvernările moldave. O bancă care are bani de la populație, o bancă prin care trec toate cele mai importante transferuri în care sunt implicați banii bugetari. Banii bugetari sunt cea mai sigură și stabilă sursă de venit. Vrei nu vrei dar oamenii trebuie să trăiască și să primească/trimită bani. Aici intră salarii, îndemnizații, transferuri către fondurile naționale de sărăcire a populației.

Banca de Economii a stat mereu în vizorul celor ce dețin puterea, de asta, probabil, nimeni nu își dorește ca raportul Kroll să fie făcut public. Faptul că el a fost împărțit doar stăpânilor Moldovei și câtorva miniștri care erau implicați în schemă încă din 2009 sau mai devreme chiar, știindu-se că o parte din PD îs foști PCRM-iști, denotă faptul că nu are nimeni niciun chef să se afle adevărul.

Noapte bună Moldova!

despre rusofila Gherman, ministru de externe în Moldova

despre rusofila Gherman, ministru de externe în Moldova

Iată ce a declarat dna Gherman, cea care este ministru de externe a Republicii (încă independente) Moldova. O declară la Bruxelles, dacă ceva.

Natalia Gherman, ministru de externe al Republicii Moldova.

Posted by luchianiuc.com on Tuesday, 21 April 2015

Eu ceva nu înțeleg sau mai nou ministerul se numește ”Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Euroasiatice”?

Eu mă porneam pe 21-22 mai în Riga, la summit-ul parteneriatului estic. Nu din mare plăcere ci doar să o întreb pe Dna Gherman la conferința de presă de final dacă nu îi este rușine. Aș fi întrebat-o în rusă, să înțeleagă mai bine. Și să înțeleagă și cei pentru cine lucrează.

Trăiască batiușka pu tin și toți lucrătorii lui din Republica Moldova.

Sursă foto: abcnews.md

are șanse Urechean?

are șanse Urechean?

Zilele trecute întrebam dacă Urechean ar avea șanse să ajungă în fruntea Primăriei Chișinăului. Nu că l-aș susține dar, am impresia, a rămas cu o imagine destul de ok în memoria locuitorilor capitalei. Cel puțin așa îmi pare. Și mai este un moment simplu de tot. Atât primarul actual cât și candidata psrm nu îmi inspiră încrederea.

Eu am promis că de pe 1 pe 14 iunie (sau 28 dacă va fi nevoie) îi voi impune pe toți cititorii blogului să privească video cu zinaida petrovna care îi amenința pe părinți cu vărsări de sânge în aprilie 2009.

Despre Chirtoacă am o istorioară destul de tristă legată de Termocom atunci când la telefon i-am zis exact ce se va întâmpla și cum se va întâmpla iar peste 2 săptămâni el a ieșit la camere și a zis că nimic nu știe.

Eu aș vrea să aud opinia chișinăuienilor care au locuit în capitală în timpul cât Urechean era primar. L-ați vota?