Atitudinea contează. Despre o hidrocefalie depistată târziu.

Nu știam ce titlu să dau acestei însemnări care de fapt este istoria unei mame. O istorie tristă cu un final … deși nu prea are istoria final. Eu vă propun să o citiți. Pe final este și opinia mea și a unui doctor.

///

Buna Eugen, în scrisoare m-am străduit să scriu totul, dar oricum au mai rămas multe care nu le-am scris. Vreau să cunoască cât mai multă lume despre medicii dați fiindcă tare mai sânt lăudați, dar când dau de un caz nestandart se dau cu fundul la gard. Carauș trăiește cu câteva blocuri de noi și de fiecare dată când ne vede se uită lung la noi. Ne ține minte, ne cunoaște.

În ziua când s-au implinit 38 de săptămâni de sarcină am mers să fac ultima ecografie, să mă asigur că totul e bine și suntem pregătiți de naștere. Noutatea care ni-a dat-o ecografistul a fost cruntă. continuă lectura


Despre un așa-numit ”Savchenko” al Moldovei – Ștefan Urâtu

Ca de obicei totul a pornit pe facebook. În ziua în care a fost eliberată Nadejda Savchenko de către ruși am propus prietenilor să își amintească cum au fost eliberați deținuții politici moldavi – Ilașcu și Urâtu.

Ilie Ilașcu face bine ce face în România. Eliberat după ani grei de pușcărie omul, în calitate de cetățean român s-a regăsit în politica de peste Prut.

Urâtu a fost eliberat peste 82 de zile. Eu nu vă voi povesti istorii de genul ”s-a înțeles cu transnistrenii” sau ”a devenit spion al lor” în Republica Moldova. Asta-s chetii nedemonstrabile or SIS-ul nostru nu are chef să desecretizeze unele documente. Deși ar fi bine să le facă.

Eu vă voi da câteva linkuri și detalii așa cum v-am obișnuit. Voi sunteți deștepți ca să faceți singuri concluziile.

1. Din 1993 până în 2009 Urâtu este șef al comitetului Helsinki.
2. Din 2007 Moldova a fost exclusă din forul internațional. Link – http://www.infotag.md/news-en/579006/
3. Motivul excludeii a fost încercarea lui Urâtu de a mitui un auditor suedez. Link – http://www.ethicsinpolicing.com/article.asp?id=3950
4. În 2009 încearcă să treacă în Parlament în calitate de candidat independent. După asta, în iulie, trece la liberali și ajunge în Parlament.
5. Numit consilierul lui Ghimpu.
6. În 2011 ajunge la CEC acolo unde supărat că nu a ajuns președinte încalcă regulamentele.

Cel mai de râs în toată situația asta este presa moldavă. De exemplu – Ziarul Național care în 2013 publică despre mita lui Urâtu iar în 2015 nici nu pomenește de ea într-un articol cu Urâtu 🙂 Se schimbă timpurile.

1. Ștefan Urâtu, cu mită în Europa?
2. Un membru al unei instituții de stat s-a alăturat protestatarilor. Aduce acuzații GRAVE

Sursă foto: independent.md


Despre cum lui Valerian Mânzat îi e în cot de securitatea copilului său :-(

Update:

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat pe cazul în care un conducător auto a admis ca o minoră să fie transportată contrar prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere. Pe lângă acest fapt, șoferul nu avea cuplată centura de siguranță.

În condițiile în care viața copilului a fost pusă în pericol, conducătorul auto riscă să fie sancționat în baza art. 240, aliniatul 1 din Codul Contravențional al RM cu o amendă de până la 500 de lei și aplicarea a 3 puncte de penalizare. Pentru că și persoana de la volan s-a expus riscului conducând mașina fără să-și cupleze centura de siguranță, sancțiunea este de până la 400 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, în baza art. 235, aliniatul 1 din Codul Contravențional al RM.

La moment, polițiștii de patrulare stabilesc toate circumstanțele comiterii respectivei încălcări, inclusiv dacă celălalt pasager avea sau nu cuplată centura de siguranță, numărul de înmatriculare al unității de transport, locul, dar și data sfidării Regulamentului Circulației Rutiere.

INP solicită conducătorilor auto să respecte legea și să-și protejeze viața și pasagerii, în contextul în care orice încălcare poate duce la producerea unei tragedii.

////////

Acest video este preluat de pe contul public de instagram a lui Valerian Mânzat:

1. Mașina nu are scaune în plus.
2. Despre scaun pentru copil nici vorbă.
3. La fel copilul nu are centură.
4. Nici Valerian nu are centură.

Dragă ministru al afacerilor interne, e rândul Dvs. Să vă văd în acțiune. Chiar vreau s-o văd.

Aștept articole despre această faptă a avocatului pe site-urile care îl promovează intens …


Și, totuși, pe 1 iunie moldovenii merg la muncă. Orheienii se vor odihni cu copii

Ieri o lăudam pe Alina Zotea pentru inițiativa legislativă ca 1 iunie să fie zi liberă.

Dar am greșit. M-am grăbit. Deputata liberală a făcut un gest momentan de populism fără să se gândească cum se implementează legea. Ea crede că Parlamentul e atotputernic și poate schimba și Codul Muncii. Iar Guvernul nu se va întruni până marți la dorința unei deputate 🙂

Astfel pe 1 iunie moldovenii vor merge la muncă, mai puțin orheienii. Acolo primarul a dispus ca 1 iunie să fie zi liberă cu transfer al zilei de muncă pe 4 iunie. Puteți citi pe site știrea.

Eu am mai scris și mai repet. Noi avem multe zile libere dar eu cred că ar fi corect să schimbăm 9 mai și 31 august pe ziua familiei. Oricum veterani nu prea avem iar de limbă ne este în cot. Și dacă vrei să faci o schimbare temporară o faci corect și consulți legea dar nu o faci pentru că așa ți-a venit ție la moment și te-ai gândit că ar da bine la imagine.

Iubiți-vă copiii dar dacă nu-i aveți … spor la muncă 🙂

Sursă foto: http://www.theimaginativeconservative.org/


Ipocrizia Unicef Moldova! // Angajata lor își lasă copilul baltă în mașină și ei o protejează …

Ați văzut acest video astăzi, sunt mai mult ca sigur:

Niște părinți iresponsabili își lasă copiii în automobil.

Și acum țineți-vă bine în fotolii sau unde sunteți acum.

Femeia din imagini, mama copilului, se numește Valentina Timina și este angajată Unicef Moldova în cadrul programului ….. Protecție a Copilului!!!

Dacă nu mă credeți puteți să-i vizitați profilul de linkedin. continuă lectura


Pagini:1234567...613