View Sidebar
Uneori visele devin realitate

Uneori visele devin realitate

Era prin martie dacă nu greșesc. Sigur era luni or anume în acea zi mă vedeam săptămânal cu Victor ca să jucăm fotbal. Înainte de antranament îi povesteam că aș vrea să fac în astă vară un ”100 de locuri de văzut în Moldova” în stilul redescoperă. Să văd ceea ce a mai rămas de văzut prin Moldova. I-a plăcut și lui ideea și a zis că vrea să meargă și el.

Între timp, în stilu-mi specific am uitat de ea. La început de iunie îmi scrie Victor când să-și ia bilete ca să reușească la început de redescoperă. Am rămas cam cu gura căscată dar am zis și eu 5-9 iulie, mai mult din cap, cu gândul că va uita. N-a fost să fie. Asta însemna doar una – trebuie de apucat de lucru or în Estonia dacă ai promis – faci.

Pe 15 iunie (sau 16, nu-s sigur) am scris pe facebook că aș vrea să fac ceva de genul redescoperă. În timp de 30 de minute s-au găsit sponsorii generali – Unite 3G (mulțumesc Constantin Sevciuc), sponsorii bahici/vinicoli (Grand Mersi pentru Cristina Frolov) – mimi, iar Constantin Mihalachi, omul din spatele autostrada.md, s-a oferit să ne ajute cu mașinile și benzina (mergem pe Mitsubishi și ne alimentăm la Rompetrol). Eu cam am rămas cu gura căscată dar asta e.

Sacii pentru somnul bloggerilor au fost oferite de Departamentul Instituții Penitenciare al Ministerului Justiției (Să trăiți, dna Ana Dabija!), liniștea sufletească a șoferilor va fi urmărită îndeaproape de Inspectoratul Național de Patrulare (Să trăiți, dra Diana Fetko!) iar nopțile vor fi vegheate de către Poliția de Frontieră (dl Dorin Purice, aveți tot respectul meu).

Două nopți le dormim pe mal de Nistru iar alte două pe mal de Prut.

Bravo, ai salvat Chișinăul!

Bravo, ai salvat Chișinăul!

Tu ai salvat ieri Chișinăul.
Tot ieri seara primarul tău ți-a arătat ce poate.
Ți-a arătat că urăște femeile bătrâne.
Ți-a arătat că poți deranja liniștea publică la miez de noaptea.

Ți-a arătat că îi e în cot de restul oamenilor. Și da, îi e în cot de tine.

Victor Guzun a fost decorat de Președintele Estoniei

Victor Guzun a fost decorat de Președintele Estoniei

Astăzi, Victor Guzun, ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, a fost decorat de către președintele Toomas Hendrik Ilves cu ”Ordinul Crucii al Terra Mariana” (în estoniană – Maarjamaa Risti teenetemärk). ”Terra Mariana”, anume așa era numită Livonia Medievală din care făcea partea și pământurile care azi sunt estoniene. Un decret în acest sens a fost semnat de Președinte și publicat pe pagina oficială.

Astfel Victor Guzun, participant la expediția Redescoperă Moldova. 2015 care va avea loc săptămâna viitoare, intră într-un șir de oameni selecți care au primit acest ordin. Printre aceste personalități se regăsesc Regina Elisabeta a II-a, Bill Clinton, Lech Wałęsa și George Bush.

Bravo, Victor!

Sursă imagine – riigikantselei.ee

Cea mai nouă livrare de pizza din Chișinău – The BOX

Cea mai nouă livrare de pizza din Chișinău – The BOX

S-au deschis pe 15 iunie. Au făcut câteva zile livrări de probă. Au acumulat toate opiniile critice pe facebook și acum sunt gata să îți livreze rapid o pizza bună, pregătită special pentru tine din cele mai proaspete ingrediente. Ei se numesc The BOX.

Sunt doi tineri (cel puțin așa am înțeles eu), Cocos Sergiu și Petrea Andrei, care s-au aventurat în această afacere. Sunt atâtea livrări de pizza în oraș și totuși ei au decis că asta le va fi calea spre succes.

Eu am gustat deja din Margherita, Prosciutto e rucola și una cu șuncă și ciuperci.

Oamenii recomandă BBQ Pizza. Probabil mâine o voi comanda spre seară când merg acasă. Pizza e exclusiv pe blat subțire, așa cum e corect în fond.

Au și o pagină de facebook. Am impresia că și pe ea primesc comenzi.

Eu mă bucur că în .md au mai rămas tineri care vor să facă ceva și care vor să schimbe lucrurile. Asta e de bine totuși. Mâine vă povestesc încă o istorie care durează de 2 ani deja și e despre două familii de oameni tineri care fac un vin deosebit.

O săptămână plăcută să aveți!

Tu mâine vei fi ”salvatorul nației”

Tu mâine vei fi ”salvatorul nației”

Țin minte acel 2002 când în drum spre Piața Marii Adunări Naționale toți strigau ”Tânăra generație – salvatoarea nației”. Atunci, în 2002, l-am ”salvat” pe roșca.

A urmat 2005 cu votul pentru Voronin.

Pe urmă a venit 2009 când am ”salvat” țara și am dus-o în Uniunea Miliardului.

Mâine trebuie să salvăm cursul european al Chișinăului. Să nu cadă ”pradă” zinaidei petrovna.

Și da, ”tu îl vei salva” și după asta te vei bucura. Pentru că ai pentru ce.

Eu într-o lună voi pleca în Tallinn. O capitală mică, europeană. Capitală condusă de un primar bătrân care, cu părere de rău se simte rău acum și e posibil să nu revină în politică. Deși tot el e lider al celui mai mare partid care este considerat pro-rusesc. Da, el, Primarul de Tallinn, este pro-rus, la fel ca și cel din Riga.

Doar că primarul din Tallinn:
1. Nici nu s-a gândit să aducă troleibuze din Uniunea Vamală. El le-a adus din Polonia. Tramvaiurile acum vin din Sevilla (Spania).
2. Nici nu s-a gândit să facă 3 ani o pietonală. Acolo drumurile se repară și se construiesc cu kilometrii și nu cu zecile de metri.
3. Nici nu s-a gândit să facă WiFi în parcuri cu rude sau cunoscuți în schimbul unor favoruri (Machedon, proprietarul Starnet-ului este nănașul fratelui actualului Primar de Chișinău).
4. Nici nu s-a gândit vreodată să lase de izbeliște strada centrală ca ea să fie impracticabilă pentru pietoni și mame cu copii.

Mai sunt multe la ce nu s-a gândit vreodată Savisaar.

El face din Tallinn, zi de zi (acum mai mult echipa lui decât el or la Primărie contează echipa) un oraș în care să vrei să rămâi și, mai ales, să te întorci.

Și da, în Tallinn transportul e gratuit.
Și da, în Tallinn alegătorii aleg omult care are proiecte și nu cursul țării.
Și da, în Tallinn oamenii votează cu rațiunea și nu cu inima.

Din 2002 sau poate chiar din 89 noi gândim cu inima. Și, probabil, asta nu e de bine.