View Sidebar
E sărbătoare și răsună muzica // Ziua de naștere a lui Ilan Shor

E sărbătoare și răsună muzica // Ziua de naștere a lui Ilan Shor

De ziua de naștere oamenii trebuie felicitați. E simplu de a scrie o felicitare și de a o trimite, nu? Și mai simplu e de a o scrie pe blog. Mai ales că e interesant să scrii în contradictoriu cu toate valurile pornite pe rețelele sociale.

Atenție, cei ce vor ceva negativ despre Shor să revină în alte zile, azi doar pozitiv. Mai ales că la vară poate ajunge să fie tipărită o cărțulie gen ”100 de locuri de vizitat în Moldova” cu ajutorul Fundației Miron Shor. De ce nu?

#cv
Născut la 6 martie 1987 în la Tel Aviv
Deține mai multe afaceri printre care și „Dufremol” (bun îi duty-free-ul )
Patron la Milsami. Ciuvacii la moment îs în fruntea clasamentului Diviziei Naționale

#tennis
Din 2011 compania lui e principalul sponsor al Federației de Tenis. Probabil știți și singur cât s-a ridicat Moldova pe acest plan. Unii dintre voi și la meciuri au fost. Se poate de lăudat? De ce nu.

Despre BAC si Diplome // gând furat de la Dart Vaider

Despre BAC si Diplome // gând furat de la Dart Vaider

Chiar nu am timp să scriu de ce nu e importantă diploma de BAC și faptul că Gaburici nu a mințit, chiar și în 2001 puteai intra la universitate fără BAC. Voi scrie probabil despre echipa de PR a actualului Prim-ministru care îl duce la piețe de-a oaia dar l-a lăsat în fața presei într-un moment oportun pentru a demonstra forță. Dar, mă rog, asta e interesul oamenilor de la partid ca el să nu se ridice în sondaje. Trecem peste. Vă propun să citiți un gând scris de prietenul meu Dart pe facebook.

Lectură plăcută.

–-

Eu am cumpărat diploma de studii superioare.

Da, am plătit mită pentru a trece probele si cind am luat diploma deja eram Art Director la Simpals. Colegii mei de universitate abia încercau să se angajeze.

M-am transferat la fără frecvență în cursul I și m-am dus la lucru, pentru că familia mea nu era capabilă să îmi achite contractul și bătaia câinilor în Chișinău.

Trebuia de lucrat, și asta am facut, am fost și DJ, și paznic, apoi am falsificat niște acte (viza de reședință) și m-am angajat la Franzeluța SA, apoi am plecat de acolo la o tipografie ca să învaț redactore grafice și design, apoi la un studiou de design – ca într-un final să ajung la Simpals, acolo să lucrez fără salariu ceva timp până am început a aduce destui bani companiei și au apărut salariile.

Diploma a fost consolarea psihologică pentru parinți și în momentul când colegii mei terminau universitatea și plecau la strâns malină în Irlanda și Italia, eu deja aveam una din pozițiile cheie în cea mai buna companie de design și video din Moldova.

Privind în urmă, pot să zic absolut sincer – faptul că am renunțat la universitate a fost unul din cele mai bune lucruri care s-au întâmplat cu mine, am cîștigat 4 ani de viață, am învățat multe lucruri și am cunoscut foarte mulți oameni și acum conduc o afacere care plătește impozite de milioane de lei în fiecare an, impozite care indirect merg în universitățile și școlile de care nu am avut eu nevoie.

În Moldova nu se face carte, părinții adoptă o poziție greșită, băgînd odraslele la studii și îngropând bugetul familiei pe balurile și fițele lor.

Gaburici poate și nu a terminat nici o universitate, dar asta nu caracterizeaza nicicum managerul Gaburici. Omul trebuie judecat după fapte, nu după hirtii, 90% din tinerii din Moldova au hârtii, și?
Cu excepția câtorva specialități – nici o profesie nu se învață în universitate. Toate profesiile se fură de la alții. Nu căutați unde o să vă învețe cineva, căutați de la cine să învățați.

Datele personale ale clienților Starnet au ajuns în Internet

Datele personale ale clienților Starnet au ajuns în Internet

Azi în Internet au apărut mai multe fișiere extrase de pe serverele Starnet. Unele din aceste fișiere conțin datele personale ale clienților operatorului de Internet. De asemenea în fișiere pot fi găsite parolele la ftp ale site-urilor hostate de provider.

Fișierele erau plasate pe yandex disk. Între timp toți clienții Starnet nu mai au acces la yandex.

Eu nu știu cum se acționează în cazul dat dar probabil clienții îi vor chema în judecată.

Rușine Starnet.

Despre numirea Steluței Andrei în calitate de consilier al lui Gaburici și un ”site”

Despre numirea Steluței Andrei în calitate de consilier al lui Gaburici și un ”site”

Azi de dimineață scribii unui ”site de știri” s-au dat cu presupunerile despre consilierul de stat numit recent, Steluța Andrei. Scribii verzi presupun că Steluța este noul purtător de cuvânt al Premierului. Asta deși, ar putea să se documenteze un pic mai mult și să vadă că e ”consilier principal” iar, de exemplu, Liliana Vițu-Eșanu era ”consilier principal de stat, purtător de cuvânt”. Ei, dar cine sunt eu să le arăt cu degetul.

Tot ei au scris că Stela (eu îs așa deprins să-i spun) a participat alături de Premier la o serie de evenimente pe când acesta era director Moldcell. Și au pus o fotografie din Redescoperă Moldova. La redescoperă Stela era blogger, simplu blogger. Dar la V1 Challenge ea l-a ajutat pe Chiril cu organizarea, puteau da o fotografie de acolo. Ei, dar cine sunt eu să le arăt cu degetul.

Iată încă o fotografie din 25 august 2012 de la Logănești:

Și mai e o chestie, simplă de tot. Fotografia din Redescoperă Moldova a fost preluată de la Vanea Profor. Normal că fără indicarea sursei. Pentru că obiceiul din ramurile stejarului zice că nu e obligatoriu să indici sursa. Ei, dar cine sunt eu să le arăt cu degetul.

O zi bună să aveți.

Redescoperă Moldova a avut loc sub patronatul lui Vlad Filat și cu ajutorul sponsorului general – companiei ”Moldcell” :-)

25 februarie 20151 comentariucontinua lectura
Am și eu un vis politic. Și da, este și Filat în el.

Am și eu un vis politic. Și da, este și Filat în el.

În 2013 actualul speaker al Parlamentului Republicii Moldova începea un discurs cu ”Am un vis”. Probabil știți de unde e citatul, dar … nu e despre ”I have a dream”.

Eu noaptea asta chiar am visat politic. O scenă destul de tristă în care cineva bătea o hostesă. Și ceilalți doar priveau nepăsători la acest moment. Pentru că ”dă-i pace, e nou în sistem”. Un vis urât de tot.

Revenind la ideea însemnării. Eu aș vrea un nou partid pro-european, probabil ca și mulți cititori ar vota pe cineva din afara celor care au fost la putere. Cel mai greu în toată această situație e să alegi cine ar fi liderii. Avem atâtea exemple de trădări și dezamăgiri în ultimii ani că e greu să mai alegi din oamenii cunoscuți.

Eu cred că n-ar fi rău ca un nou partid pro-european să fie condus de Filat. Ar fi bine ca pe locul 2 și 3 să fie Maia Sandu și, respectiv, Natalia Morari.

Voi ce ziceți?

18 februarie 20151 comentariucontinua lectura