fosila generalului Alexei revine. A treia oară.

”onestitate, cinste, demnitate”
Cam asta a cântat astăzi, într-o conferință de presă, o fosilă din veacul 20 pre nume ”generalul alexei”. Un vândut care din 1996 până în 2001 a cântat sub vioara lui Petru Lucinschi. După ce a înțeles că Lucinschi nu va fi la putere a fugit repede la roșca ca să se aciueze în parlament pe patru ani de zile. Cei care țin minte perioada din 2001 până în 2005 țin minte că nu a făcut nici o boabă în Parlament. În 2009 s-a aliat cu Vasile Tarlev. Și a zburat în … Și astăzi iar revine, deja într-o conferință de presă, cu un elogiu timp de 20 de minute pentru un tânăr de la Fălești și un autoelogiu demn de o lansare de carte de memorii.

Ieri scriam pe facebook:

Zilele ăstea am impresia că m-am întors în anii 90.
Spoturi electorale de 2 bani realizate de aceleași fețe de prin 90 care nu au fo niciodată în parlament dar permanent spală banii cuiva.
Bratvaua de 2 bani ”rviotsa k vlasti”.
Interprete de 2 bani care realizează spoturi de 3 bani.
Ce urmează?

roșca a reapărut. Cu 12 spiriduși. Îmbrăcat în haine militare. Vândut cu trup și suflet rusiei.
alexei a reapărut. Vândut știți voi cui deja. Cu un narcisism demn de un moldovean.
aștept să reapară Maricica Levițchi.

El de câteva ori a repetat laitmotivul visului. El are un vis. Să termine dosarele din 2001 :-)

Am și eu un vis. Doar că nu se va împlini niciodată.

o minciună a tânărului de la Fălești

Azi un tânăr din Fălești, expresia perfectă a frazei rusești ”Братва рвётся к власти”, a făcut o conferință de presă. Conferință pe care, cel mai probabil, mulți dintre voi ați văzut-o live pe Privesc.Eu. Omul trebuie lăudat pentru faptul că în jumătate de an a învățat cât de cât limba română literară. În rest … nu e treaba mea să mă exprim.

Cum e și normal în politica moldovenească a aruncat cu glod în cei cu care, zice el, lucra cot la cot. Asta un fel de Mocanu, doar că Antimafiotul era angajat cu acte în regulă la Președinție, iar ultimul făleștean din politică are acte pe care le-a perfectat pe lângă sediul Ambasadei Moldovei în rusia probabil. Atunci când fotografia mașinile lui Shor pentru a le transmite presei de la Chișinău.

Nu mă interesează ceea ce a vorbit în afară de un singurel aspect. Tânărul a zis că după offline-ul cu bloggerii a plecat prin #transnistria în rusia. Tânărul uită să povestească câteva lucruri. Eu i le voi aminti.

În dimineața de după offline am fost învinuit că am transmis offline-ul în regim audio către Filat :) Asta a fost un gând genial propus de către un blogger la finalul offline-ului pentru a linge fundul făleșteanului. Un gând al unui blogger care acum e mare democrat deși atunci umbla cu ghioceii în chept (nu e vorba despre Dima Munteanu). Asta deși eu am plecat acasă pe la ora 22:00. Am plecat cu Gabriel Călin pe care l-am și dus până la Ciocana.

Toată farsa cu offline-ul a fost într-atât de bine gândită că pe la jumate la unu a apărut cineva cu care un blogger a și făcut un check-in, doar că a fost rugat să îl șteargă. Și locul a fost ales perfect, peste drum de Ministerul Afacerilor Interne.

Aștept să apară vre-un curajos să povestească cine a fost la finalul offline-ului și cum au fost alungați bloggerii afară din local.

Eu nu am fost și nu pot să zic. Not my business. Lasă să povestească martorii.

Despre o declarație a lui Filat // de la o luni

E luni din nou în Moldova. Până la ”ziua de luni de după alegeri” au mai rămas doar 5 săptămâni.

Atacurile se intensifică. În atacuri apar noi și noi actori. Apar chestii care mie îmi displac și mă fac să revin de multe ori la o afirmație a lui Vlad Filat, spusă, cum e și normal, în direct pe Privesc.Eu. Începând cu minutul 9:45

Și mai funny sunt reacțiile jurnaliștilor. Dar nu asta e important în această declarație care, fiți siguri îi aparține lui Filat și nu celor ce îi făceau imagine.

Eu sunt de părere că cei care au un rating mai bun nu trebuie să comenteze sau să răspundă la atacurile celor care nu se bucură de încredere sau în general sunt în afara jocului. De altfel le ridică imaginea în ochii alegătorilor/spectatorilor.

Bloggerii sunt plătiți!

Permanent, o bună parte din reprezentanții așa-numitei ”societăți civile” strigă în gura mare că bloggerii sunt plătiți. Asta deși unii dintre ei au și bloguri. Doar că nu se consideră bloggeri, sunt un fel de … virgine care au avut relații sexuale.

sursă foto: http://www.alvinhy.com/

Unul din acești reprezentanți este Petru Macovei, șeful la o organizație de presă care face o sumedenie de proiecte rezultatele cărora le vedeți de ani de zile. Și le simțiți. Avem o presă tot mai liberă și mai liberă tot mai independentă și mai independentă. Presa din Moldova este ca și site-ul api.md. Intrați și vedeți creația.

Dar cel mai interesant e că acest reprezentant al presei este unul din co-autorii raportului ”Monitorizarea mass-media în campania electorală pentru alegerile parlamentare 2014 (concluzii generale). Raport nr. 1. 1 – 17 octombrie 2014” //atenție se va deschide un .pdf//

Iată un mic extras din acest raport:

– Două televiziuni (Moldova 1, GRT) au respectat în totalitate principiul imparţialităţii în ştiri; trei (Canal Regional, TV7, Publika TV) – au admis derogări minore (între 1% şi 7%); trei (N4, Prime TV, Pro TV) – derogări de gravitate medie (între 13% şi 21%); patru (Canal 3, Canal 2, Accent TV,Jurnal TV) – derogări grave (între 30% şi 44%)

Întrebări mai sunt?

despre Leancă. Iurie Leancă.

Eu nu îl știu atât de bine pe actualul Prim-ministru al Republicii Moldova. Nu îl știu atât de bine ca pe fostul Prim-ministru. Motivul principal este că deja nu mai eram atât de activ în Privesc.Eu cum eram în 2010.

Leancă este comparat mereu cu Filat. E și normal. Nu poți să te apuci să îl compari pe Leancă cu Tarleva (da, știu că e greșit numele, așa l-am scris din start, mi-a zis sormea că am greșit, dar … așa nu știu cum frumos sună așa că am lăsat) sau cu Greceanîi. Fiindcă în perioada comunistă conducătorii Guvernului niciodată nu au decis nimic. Decidea voronin. La începutul mandatului și despre Leancă se spunea că ascultă de șeful de partid. Cu timpul toți s-au convins că el este destul de independent pentru a lua decizii. Mai ales atunci când deciziile trebuiau luate rapid și corect.

Leancă este diplomat. Nu doar de carieră dar și de factură. Cel mai interesant este că el are frică de zboruri. Ceea ce nu l-a făcut să renunțe la ele iar dacă e să urmărim pașaportul actualului Prim-ministru ar ieși o statistică foarte interesantă. Mai ales în perioada anilor 2009-2010, atunci când Republica Moldova avea nevoie de susținere masivă din partea capitalelor europene. Atunci când s-au pus bazele actualei orientări europene. Și atunci a ajutat nu doar faptul că el e diplomat și cunoaște multe limbi dar și faptul că Leancă este pozitiv și a reușit să atragă simpatia din partea conducătorilor europeni. Asta ne-a ajutat și ne ajută mult. Eu nu m-aș mira dacă peste câțiva ani Leancă va fi partea a conducerii Uniunii Europene sau ceva de genul dat.

Leancă a reprezentat, și reprezintă de fapt, un element de liniște în actuala coaliție de guvernare. Un element pașnic care reușește, prin ceea ce face, să liniștească apele foarte tulburi din jurul lui. Ape, care grație unor răuvoitori și incapacității de a crede în pozitiv a unor colegi, puteau să îl înghită cu tot cu echipă și partid. Ape care s-au liniștit. Ceea ce e bine. Ape care au fost liniștite probabil prin cumpătare și comunicare.

Leancă e altfel. El nu este moldovanul tipic care se bate cu pumnul în chept că va face sau va soluționa. El la început calculează, gândește și mai apoi răspunde. Nu întotdeauna așa cum vrea interlocutorul. Deși uneori îl rupe și pe el. Au fost câteva cazuri în care unii provocatori l-au scos din sărite. Dar asta e și normal atunci când știi că oamenii vorbesc cai verzi pe pereți doar pentru a atrage privirile sau pentru a apărea în media.

Leancă și Ponta. Unii ar zice că e cea mai mare eroare a actualului Prim-ministru. O eroare care a generat SMURD funcțional în Moldova. O eroare care a generat 100 de microbuze pentru școlile din Moldova. O eroare care a generat trei autobuze pentru teatre și vreo 70 de mașini de teren pentru funcționarii publici. Și da, această eroare a mai generat și câteva zeci de grădinițe reparate din granturile oferite de statul român.

Leancă probabil e o eroare, totuși. O eroare pozitivă pentru Moldova. Un altfel de premier pe care Moldova ar trebui să îl fi avut prin 90. Un moldovean atipic în fruntea Guvernului e o eroare în mintea multora. Sper să nu se apuce să repare eroarea pe 30 noiembrie. Chiar nu aș vrea să văd un tânăr de la Fălești sau și mai rău o marionetă a lui voronin în fruntea Guvernului …

O zi bună să aveți!