View Sidebar
Clica lui Plahotniuc vs e-Guvernarea

Clica lui Plahotniuc vs e-Guvernarea

Pentru început o mic explicație a titlului luată de pe dexonline.ro.

CLÍCĂ, clici, s. f. Grup de oameni întovărășiți în vederea unui scop reprobabil; clan, bandă, șleahtă. – Din fr. clique.

Ieri s-au împlinit 5 ani de la începutul e-Guvernării adevărate în Moldova. Nu cea mimată de către Partidul Comuniștilor și argații lor corupți de prin agenții. Ieri Centrul de Guvernare Electronică a împlinit 5 ani. La evenimentul, transmis în direct de Privesc.Eu, au fost prezente și echipele de la Prime și Publika, canale de televiziune în proprietatea lui Vlad Plahotniuc. Dacă îmi găsiți pe site-urile lor pomenire despre eveniment vă torn Vana Tallinn.

Un rezumat pe scurt al celor întâmplate ieri puteți vedea pe curentul.md, asta dacă vi-i lene să priviți.

Între timp cei de la Centrul de Guvernare Electronică au fost felicitați de ”e-Governance Academy” din Tallinn. Ei nu felicită oameni și echipe care nu merită.

Pe lângă faptul că felicit toată echipa de la e-Gov vreau să le mulțumesc aparte locomotivelor e-Govului moldav – Stela Mocan și Victor Bodiu. Mulțumesc pentru faptul că am motive de mândrie!

Acum revenind la clica lui Plahotniuc.

În toți acești ani ministerele și agențiile conduse de interpușii PD cum ar fi Ministerul Tehnologiilor Informațiilor și Comunicațiilor și Registru au pus doar bețe în roate e-Govului.

Asta i-am zis-o personal viceministrului TIC, Vitalie Tarlev, în cadrul unei conferințe internaționale din Tallinn. S-a făcut că nu știe nimic și ei susțin e-Govul.
El a confirmat că vine ieri la aniversarea Centrului. Normal că nu a venit.

Acum o mică cifră pentru a înțelege cât ne-a costat e-Guvernarea.

Lunar, în contul companiei comune deținute de oamenii lui Șevciuc și Plahotniuc se varsă aproximativ 13 milioane de dolari. Asta banii moldovenilor din facturile pentru energia electrică.

Suma totală disbursată din suma alocată pentru creditul de US$ 20,000,000, de către Asociația pentru Dezvoltare Internațională (IDA) pentru implementarea proiectului e-Transformarea Guvernării la data de 31 decembrie 2014 este de USD 8,175,690.43
Suma totală disbursată din Grantul Fondul Multi-Donator – USD 1,481,979.64
Suma totală disbursată din contribuția Guvernului – USD 1,131,798.85

Date publice luate de pe site-ul egov.md

Unii s-ar întreba de ce nu-i place celor din clica lui Plahotniuc e-Guvernarea. Răspunsul e simplu – e-Guvernarea înseamnă transparență. Asta ei nu o pot admite nicicum.

Ce va urma? #proteste

Ce va urma? #proteste

Duminică plaftorma neoliberaldemocrată condusă de țopi va strânge din nou oamenii în piață. Deja sunt destule informații în care se arată că angajații mai multor companii care s-au înverzit între timp sunt obligați să iasă în piață. Dar nu contează numărul în cazul dat ci acțiunile.

Stăpânii lui Năstase nu au chef de acțiuni în forță dar el cam ar vrea. Mai ales că ar prinde la putere.
Făleșteanul, care discută tot mai des cu avocatul țopilor, a fost mereu pentru astfel de desfășurare a evenimentelor.
Dodon are familie acasă și e contra acțiunilor în forță.

Mai este un mic detaliu. Făleșteanul ultimul timp discută și cu aproapiatul și confidentul lui Mark Tkaciuc – Alexei Tulbure. Probabil cardinalul sur comunist îl împinge pe originarul Făleștiului spre destabilizarea situație în speranța că Dodon va merge cu el. În așa fel în scurt timp autoritățile interzic Partidul Nostru și PSRM iar flangul politic stâng se eliberează pentru noul proiect politic condus de Tkaciuc și Munteanu (acel care e Iurie).

Noaptea de azi, când activișii din fața Parlamentului au blocat bulevardul Ștefan cel Mare, a demonstrat că polițiștii moldoveni pot fi cumpărați în fel și chip. E și normal, oamenii primesc salarii mizere iar conducerea lor face milioane.
Probabil, după același scenariu președinția, parlamentul și guvernul se pot trezi într-o noapte blocați nu doar de corturi dar și de orice.

Eu aș vrea ca președintele să plece pașnic.

P.S. Măcar acum o parte din Ștefan cel Mare va fi pietonală :-)

Starnet, care nu ascultă de PLDM, a lansat TV-ul ”Demnitate și Adevăr” :-)

Starnet, care nu ascultă de PLDM, a lansat TV-ul ”Demnitate și Adevăr” :-)

Nu, Starnet sigur nu e a PLDM. Eu despre asta nu scriam mai demult.

Iată un screen de pe televiziunea digitală a celor de Starnet plasate de Cristi Mariuța pe facebook:

Nu-i de ajuns că JurnalTV aproape toată ziua promovează masele protestatare ale țopilor, cei de la Starnet-ul verde au decis să le mai facă un canal aparte.

Straniu că PLDM nu are și el canal TV de la Starnet.

P.S. Probabil șeful de la Starnet a luat lecții de aviație de la țopi. Sau poate avionul l-a luat :-)

Dacă ai nevoie de un stomatolog bun, ai nevoie de Cristina Rusu

Dacă ai nevoie de un stomatolog bun, ai nevoie de Cristina Rusu

Această însemnare este una profund publicitară așa că te rog frumos să nu citești mai departe dacă ai toți dinții din aur și nu mai poți simți plăcerea mâncării :-)

Cei care mă mai urmăresc și pe facebook știu că vara aceasta mai mult de o săptămână mi-am reparat ceea ce credeam eu nu mai poate fi reparat în cavitatea mea bucală. Dinții mei dragi de care nu prea am avut grijă în ultimii 30 de ani de viață au fost readuți la frumusețea adolescentină de către Cristina.

Pe facebook erau redate toate chinurile facerii dinților și mai ales sculptarea acestora. Nu eu m-am chinuit, s-a chinuit Cristina care, la un moment dat, aveam impresia că e la lecția de sculptură și nu în cabinetul stomatologului.

Ceea ce e cel mai important e că ea a păstrat tot ce se putea păstra din dinți iar în rest lucrează doar cu materiale ale căror denumire adie a Japonia. De asta nici nu mai țin minte cum se numesc. Dar nici nu e treaba mea, asta trebuie să o știe ea și nu eu.

După asta a fost și Renata la ea. Să o vadă.

Atitudinea față de copiii poate fi ușor văzută în următorul video:

Renata şi Cristina

Posted by Eugen Luchianiuc on Tuesday, 14 July 2015

În orice postare pe facebook când cineva întreabă de stomatolog eu o recomand, pentru că și acum simt ce înseamnă când dinții sunt sănătoși!

O puteți găsi foarte ușor pe facebook. Răspunde destul de repede, în dependență de pacienți.

Pentru orice eventualitate poftim și numărul de telefon – +37368525252

Dodon și făleșteanul vs argații țopilor. Cine pe cine?

Dodon și făleșteanul vs argații țopilor. Cine pe cine?

Pe 6 septembrie argații țopilor (cei de la lipsă de Demnitate și Adevăr) au făcut o adunare de oameni. Nu știu câte mii, dar au fost mulți. Mai ales că oamenii s-au săturat de toate porcăriile care se petrec în țară. Între timp oamenii au înțeles pentru ce i-au strâns argații și au plecat. Grupul formării partidului a rămas cu tot cu corturi. Nu prea erau oameni dar în schimb erau corturi.

În data de 6 septembrie #pman era rezervat pentru partidul lui Dodon. Cel din urmă ”le-a oferit” piața argaților. Oricum nu avea planificat nimic. A și anunțat că va face după 22 proteste.

Zilele ăstea soțîaliștii și robii făleștenilor au anunțat că fac un protest mare pe 27. Argații țopilor înverziți între timp sunt contra. Au zis că vor pune duminică corturi și în fața Parlamentului, acolo unde planificau partidele proruse reunite să se instaleze.

Ieri seara, pentru a nu aștepta decizia judecății cu privire la cine are dreptul pentru scuarul Parlamentului, frontul roș-albăstrior a instalat corturi în fața clădirii forului legislativ.

Și a început trollingul pe facebook. Selfie peste selfie. Cine ar fi crezut 2 luni în urmă, în timp ce se sfădeau online, că Dodon și făleșteanul vor face selfie.

Între timp de dimineață a trecut și Mihal Fiodorovoci pe la ei. Probabil s-au terminat fotomodelele la partid și căuta fete tinerele care să-i aducă cafeaua la partid.

Între timp argații au rămas cu nasul verde umflat. Dacă-s proști …